Termékek Menü

3 dolog, amit mindenképp tegyél meg fürdés előtt

Ezekről jobb, ha sosem feledkezel meg.

 

Azt már biztosan tudod, hogy nem szabad a csapot forróra állítanod, ha nem akarod a bőrödet károsítani. De mit kell még megtenned, hogy egészséges és szép legyél? Íme, 3 fontos dolog!

VEDD KI A KONTAKTLENCSÉDET!

Fürdés előtt mindenképp távolítsd el a kontaktlencséidet. Ne érintkezzen vízzel az, amit a szemedbe teszel, hiszen fogalmad nincs, hány fajta csúnya baci kerülhet így a szemedbe. A puha lencséken kifejezetten gyorsan megtelepednek a baktériumok, amelyek ezután folyton a szemedben lesznek a lencséden vagy alatta. Borzalmasan hangzik, igaz?

FÉSÜLKÖDJ MEG!

Mielőtt befekszel a kádba vagy a zuhanyzóba állsz, fésüld át alaposan a hajad. A víz miatt párás lesz a hajad, és ilyen állapotban tilos fésülködni. A nedves haj és a hajkefe kombináció durván károsítja a tincseket, mert a víztől jobban nyúlnak a hajszálak, ezért pont úgy járnak, mint a hajgumi: nyúlnak, aztán elszakadnak. Ha fürdés előtt kifésülöd a hajad, nedvesen nem fog becsomósodni, és elég majd csak másnap reggel ismét fésülködni.

HAGYD KINT A GONDOLATAIDAT!

A fürdés legyen mindig egy relaxációs program. Erre a néhány percre ne gondolj munkára, problémákra, csak merülj el a vízben, és élvezd. Tedd be a kedvenc zenédet, legyen az valami felpörgetős vagy lelazulós, és élvezd ki a fürdés minden pillanatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog