Termékek Menü

4 növény, ami csodákat tesz a testeddel

Nem véletlenül hívják őket gyógynövényeknek.

A növények néha erősebbek a gyógyszereknél vagy a legdrágább krémeknél. Eláruljuk, melyek azok, amelyek nagyon jó hatással vannak az egészségedre.

ÁNIZS

Azt hitted, csak azért ilyen ízűek a megfázást enyhítő cukrok, mert finom az ánizs? Ennél többről van szó. Az ánizs mag nagyszerűen csökkenti a megfázást, és szinte azonnali segítség, ha a náthától egész nap folyik az orrod. Mivel magas az ösztrogén tartalma, szoptatós anyukáknál elősegíti a tejtermelődést. Ezek mellett rengeteg kalcium és rost található benne.

FAHÉJ

Amellett, hogy jó érzést kelt benned, hiszen a karácsony jut róla eszedbe, még az inzulinszintedet is csökkenti. Nyugodtan fogyaszthatod bármilyen édességben cukor helyett felhasználva, a koleszterin szintedet is rendbehozza.

KAMILLA

Gyulladt a bőröd? Esetleg a szemeid vannak bedagadva? Mindenképp főzz egy adag kamilla teát, és amellett, hogy iszol belőle egy bögrével, önts jó adagot két vattára, amelyeket a szemedre teszel, vagy ha nem azzal van a gond, akkor töröld át az egész arcodat vele, és hagyd is rajta 1 órára. Nagyon gyorsan és szépen visszahúzza a gyulladást.

FOKHAGYMA

Ha ragyogó bőrre vágysz, használj fokhagymát. Nyomkodd ki egy fej fokhagyma levét, és alaposan dörzsöld bele a bőrödbe. Bár nehéz lesz a szagát kimosnod, megéri, hiszen egy ilyen pakolástól máris egészségesebb és rugalmasabb lesz a bőröd, ráadásul csodás fényt kap. Ismételd meg kéthetente egyszer.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog