Termékek Menü

4 tipp, ahhoz, hogy télen megóvd az egészségedet

Nem nehéz télen is szuperegészségesnek maradni.

Ahhoz, hogy messziről elkerüld az orvost a leghidegebb időszakokban is, mikor a vírusok, baktériumok úton-útfélen lesnek ránk, kövess néhány bevált tippet.

Szedj C-vitamint!

Táplálkozz egészségesen, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, rostos ételekben gazdagon táplálkozz. Az étrendedet egészítsd ki fontos vitaminokkal. A legjobb, ha beszerzel egy multivitamin tablettát, és naponta 500 mg C-vitamint is beszedsz. Így biztosan elkerül a megfázás.

Moss kezet rendszeresen!

Jó alaposan szappanozd be a kezeidet. Mosd meg a tenyeredet, a kézfejedet, az ujjaid közti részt és az ujjvégeidet is rendesen. Legalább 30 másodpercig dörzsöld minden kézmosáskor. A csapot, ha teheted ezután kéztörlővel vagy a könyököddel zárd el.

Szellőztess rendszeresen!

A meleg, bacikkal teli szobák ablakát reggel és este is nyisd ki fél órára. Még ha egy kissé hideg is lesz néhány percre, muszáj beengedi egy kis friss levegőt, cserélni az állottat. Ilyenkor öltözz fel melegen.

Sportolj!

Naponta 20-30 perc mozgás is sokat segít abban, hogy egészségesen tarts a testedet. Egyrészt kikapcsol, levezeted a stresszt, ezért a tested is egészséges marad, másrészt kiizzadod a toxinokat, méregtelenítesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog