Termékek Menü

4 trükk, hogyan fog tisztának tűnni a hajad - még ha valójában nem is az

Előfordul, hogy nincs időd hajat mosni, de nem akarsz zsíros séróval utcára menni, igaz?

Azt már tudod, hogy nem szükséges naponta hajat mosni, de ha olyan a hajtípusod, hogy viszonylag gyorsan zsírosodik, nehéz mindig maximálisan ápoltnak mutatni. Pláne egy rohanós hétfő reggelen, esetleg egy váratlanul megszervezett buli előtt biztosan szeretnéd, ha mosás nélkül is gyorsan tisztának látszóvá varázsolhatnád a hajadat.

Eláruljuk, mikkel tudod felfrissíteni a frizurádat hatékonyan, néhány másodperc alatt.

Babapúder

Ha zsírosodni kezd a hajad, lelapul, és látszik, hogy egy ideje nem mostad meg. Ezt a felesleges olajréteget szépen leplezheted, ha a hajtőre hintőport, babapúdert szórsz, majd rajtahagyod egy kicsit, aztán az ujjvégeiddel jól belemasszírozod a tövekbe. Ezután fésüld át, és már indulhatsz is, a frissnek tűnő hajaddal.

Kukoricakeményítő

Biztosan akad a konyhádban némi keményítő. Ez kiválóan helyettesítheti a púdert vagy a szárazsampont. Szórj egy evőkanálnyit a fejtetődre, és épp, ahogy a hintőporral tennéd, dolgozd bele a hajtövekbe, hadd szívja fel a felesleges olajokat.

Kókuszolaj

Ha már zsíros a hajad, miért ne fordíthatnád előnyödre? Fogd hátra szoros copfba kókuszolaj segítségével. A kókuszolaj szépen elvegyül a fejeden keletkezett olajokkal, ettől fényes, feszes hatása lesz a lófarkadnak. Vigyázz, a copf lógó részét, hajvégeket ne olajozd össze, csupán a fejtetődön lévő haj-részt.

Citromlé

Fröcsköld a hajtövekre egy fél citrom levét, és jól masszírozd bele. A citromsav felszívja a felesleges olajokat. Hajszárítóval szárítsd meg a frizurád tetejét, ahol citromleves lett, és épp úgy fog kinézni néhány pillanat alatt, mintha alaposan megmostad volna.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog