Termékek Menü

5 érv az alvás mellett, ha szép bőrre vágysz

Nem csak szuper dolog aludni, de még jót is tesz.

Ha nem alszol eleget, a bőröd nem tud kollagént termelni, fakó lesz az arcbőröd és karikák alakulnak ki a szemed alatt. Ugye, ezt nem szeretnéd? Az alvás mindenkinek nagyon fontos, akkor is, ha genetikailag szép bőröd van, és akkor is, ha bőrproblémákkal küzdesz.

Valószínűleg te sem veted meg a jó alvást, de azért felsorolunk néhány érvet amellett, hogy rendszeresen kialudd magad.

1. Ha nem alszol eleget, kiújulhatnak a tinikor bőrbajaid, például a pattanások, zsírosodás, gyulladások, és akár érzékennyé és válhat a bőröd. Ha nincs ideje éjjelenként megpihenni, nem tud rendesen dolgozni - pont egy van ez veled is.

2. Ha keveset alszol, hajlamosabb leszel a gyulladásokra, mert nem termelődik elég kollagén a bőrödben. A hialuronsav raktáraid is kiürülnek, ettől fájdalmas és vörös lehet a bőr.

3. Az immunrendszer gyengesége miatt kialakuló bőrgondokért is a kevés alvás lehet felelős. Ha fáradt vagy, az immunrendszered nem tudja rendesen szabályozni magát, fogékonyabb leszel a betegségekre, és ha hajlamos vagy az ekcémára vagy pikkelysömörre, a tested nem tudja kordában tartani ezeket, és kiújulnak. Amint helyreáll az alvásod, és tudsz pihenni, a tested is helyreáll.

4. A kialvatlanságtól felgyorsul az öregedés, azaz sokkal több és mélyebb ráncod keletkezik. A bőröd fakó lesz, és száraz, ugyanis a növekedési hormonok alvás közben javítják meg a károsodott sejteket. Ha nincs erre idejük, nem tudják elvégezni a feladatukat.

5. Ha rendszeresen kevesebbet alszol napi 7 óránál, könnyebben elhízhatsz. Az alvástól kevésbé leszel éhes, és nem kívánod a felesleges kalóriákat, rossz szénhidrátokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog