Termékek Menü

4 (nagyon) meglepő szokás, ami durván öregíti a külsőd

Néhány mindennapi dolog éveket ronthat a bőröd kinézetén.

Eláruljuk, hogyan akadályozhatod meg, hogy egyes szokásaiddal árts a szépségednek. Íme, néhány olyan tevékenység, ami öregíti a kinézetedet.

Maximumra állítod a hajsütődet, hajszárítódat

Ha mindig a legmagasabb fokozatúra csavarod a hajformázó eszközeidet, kis töréseket okozol a hajszerkezeteden, amitől kifejezetten sprődnek tűnhet a hajad összhatása, ez pedig sokat öregít a külsődön. Mindig óvd meg a hajadat hővédő készítményekkel, és emellett pedig igyekezz kevésbé forróra állítani gépeket.

Rendszeres nasizás

Filmezés vagy olvasás közben olyasmiket csipegetsz, mint a mogyoró vagy chips? Ha rendszeresen magas szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztasz, ráadásul csak nasiként, a vércukorszinted ingadozni fog, ettől pedig megviseltnek tűnhet az egész arcod, és a bőröd is. Ráadásul a cukrok a kollagéntermelődést is akadályozzák.

Rendszeresen túl szoros copfot hordasz

Nem baj, ha néha összefogod a hajadat, még az sem, ha előfordul, hogy kifejezetten szorosra, azonban ebből ne csinálj rendszert, hiszen nem csak a hajadnak árt, és okozhat hajhullást, de a bőrödet is ráncossá teheti, főleg a homlokod környékén. Ilyenkor hosszú ideig húzásnak van kitéve a bőröd, ezt pedig igazi gyötrelemként éli meg a bőr.

Szemdörzsölés

Ne, ne, ne! Ha viszket, vagy fáradt a szemed, akkor is csak óvatosan, leginkább ütögető mozdulatokkal javítsd az érzést, de sose kapard erősen, és ne mozgasd a szem körülötti bőrfelületet, hiszen az arc itt a legérzékenyebb, és képes hamar gyűrötté válni, ráncosodni.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog