Termékek Menü

5 ok, amiért a bőröd extra száraz lehet

Néha úgy érzed a bőröd olyan száraz mint egy szoboré? 

Van, aki már régóta száraz bőrrel küzd, de előfordul, hogy egyeseknél csak később alakul ki, főleg természeti hatások vagy táplálkozás következményeként. Létezik egy csomó másik indok, ami miatt extra száraznak érezheted a bőrödet. Íme, ezek közül öt!

A hálószobád nem bőrbarát

Alvás közben tested hőmérséklete megnő, és folyadék párolog a bőrödből. lHa túl magas a hőmérséklet a hálószobádban, megnő a párolgás mennyisége is, ez pedig kiszáradáshoz vezet. Szerezz be egy párásítót a szobába, a hőmérséklet pedig ne legyen több 21 foknál.

Túl forró fürdővíz

Ha rendszeresen nagyon meleg vízzel fürdesz vagy zuhanyzol, a bőröd irritált lesz és kiszárad. Mindig csak langyos vízzel fürödj, sose forróval, és ne tölts 15 percnél többet a kádban vagy a zuhany alatt.

Ha rendszeresen úszol

Ha hetente többször uszodába jársz nagyobb az esélye annak hogy extrán kiszárad a bőröd, hiszen a klór rendkívül szárító hatással bír. Mindig jó alaposan krémezd be magad úszás után! Ha a bőröd mindig is nagyon száraz volt, inkább kerüld az uszodát vagy csak heti egyszer ússz klóros vízben.

Anti-aging krémek

A ránctalanító készítmények közül néhány bizony tényleg szárítja a bőrt. Fontos, hogy jól megválaszd, miket alkalmazol a bőrödre, ugyanis a száraz bőrűeknek kifejezetten ilyen típusra való ránctalanító krémeket érdemes használni. Ezek kevésbé szárítanak.

Kemény a víz

A kemény víz tényleg elvonja a bőrödtől az olajokat, ezért biztos, hogy nem csak száraznak érzed, hanem tényleg az is. Érdemes megnézetned, hogy lágy vagy kemény, és amennyiben kemény, szerezz be egy vízszűrőt, ami kitiszítja az ásványianyag lerakódásokat, és tisztább, lágyabb lesz a víz.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog