Termékek Menü

5 gyors segítség a körmeidnek

Gyorsan és sokat tudsz segíteni körmeidnek egy-két trükkel. 

 

Beyoncé, Kim Kardashian, Zendaya, Gwen Stefani - mi bennük a közös? Hát persze, hogy a szép, egészséges körmeik, amiket akár egészen hosszúra is meg tudnak növeszteni, mert kellően ápolják.

Elárulunk néhány tuti módszert, hogyan!

Hagyd a körömerősítő lakkokat!

Többet ártasz velük, mint használsz. Ezek a készítmények gyakran olyan keménnyé teszik a körmöket, hogy a keménységtől megtörnek, vagy egész nagy darabok pattognak le a felső rétegből.

Hidratálj többet!

Sajnos nem elég, ha csak akkor krémezed be a kezedet, amikor már kiszáradt, akkor is rendszeresen ápolnod kell, mikor épp úgy tűnik, hogy puha. Minél több vizet iszol, és minél többször kened be hidratáló natúr krémekkel, annál jobbat teszel vele. Éjjelre alkalmazz egészen zsíros, krémes textúrájú ápolót, nappalra elég egy könnyedebb.

Egy irányba reszelj!

Minden körmödet mindig ugyanabba az irányba mutató mozdulatokkal reszeld. Sose vágd, sose csipkedd, csak reszelőt alkalmazva formázd meg őket, így nem törnek és nem válnak majd szét a rétegek.

Kenj fel alaplakkot!

Ha színes lakkot használsz, ugye alap, hogy előtte felviszel egy réteg alaplakkot? Ne tedd ezt másként akkor sem, ha nincs a körmeiden semmilyen szín. A bázislakk jól összetartja a körmöket és megvédi a külső hatásoktól. Mindig egy rétegben alkalmazd.

Szedj vitamint!

Ha a körmeidre választasz egy szimpatikus vitaminkomplexet vagy akár külön A-, E- és D-vitamint, már egy-két hét után láthatod a pozitív változást a körmeiden. Próbáld ki! Egészségesek és ellenállóbbak lesznek a külső hatások ellen.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog