Termékek Menü

6 baki, amit fürdés közben elkövetünk - Te is!

Azt hiszed, ez olyan egyszerű, hogy nem is lehet közben hibázni?

 

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, narancsbőr, stria

A napi rutin része, nem is nehéz művelet, mégis fennáll a hibázás lehetősége fürdés közben. De mégis mik azok a dolgok, amik árthatnak a bőrödnek? Felsoroljuk a bakikat, amiket jobb elkerülni.

1. Túl forró víz

Ha a csapot nagyon forróra tekered, a bőröd már pár másodperc alatt is alaposan kiszáradhat. A nagyon meleg víz elvonja a természetes olajokat a bőrödtől, ezért húzódni fog, viszketni és fájni a túl forró zuhanyok után.

2. Kemény víz

A kemény vízről nem te tehetsz, ez környék függő, azonban a káros hatásai ellen neked kell védekezned. A hajadban és a bőrödön is sok olyan ásványi anyag, lerakódás marad a kemény víztől, amik nem tesznek jót neki. Ha kemény a víz nálad, szerezz be egy vízszűrőt, különben száraz, fakó lesz a bőröd, és töredezett a hajad.

3. Helytelen tusfürdő választás

Sajnos el kell keserítenünk: attól, hogy jó illata van a tusfürdődnek, még nem feltétlenül hatékony is. Csekkold le a csomagolását, ugyanis előfordulhat, hogy túl sok vegyi anyagot tartalmaz, ettől pedig irritálja a bőrt. Keress természetes szappanokat, tusfürdőket inkább!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, narancsbőr, stria

4. Túl sokat samponozol

Hacsak nem rettentő finom szálú, vékony a hajad, nincs szükséged napi szintű mosásra. Ha túl gyakran mosod meg, a hajad és a bőröd, amire a sampon maradéka ráfolyik, kiszáradhat és irritálja a sampon tisztító anyaga. Elég, ha 2-3 naponta samponozol.

5. Minden nap bőrradírozol

Ez nagy hiba! Szokj rá arra, hogy csak 3 naponta dörzsölöd végig bőrradírral a testedet, ugyanis ennél gyakoribb peelingezés károsíthatja a bőrszövetet.

6. Nem használsz testápolót fürdés után

Ezt sose kövesd el! A víz mindenképp szárítja a bőrt, akármilyen jó minőségű, de szerencsére ezt egyszerűen kompenzálhatod, ha alaposan bekened magad testápolóval vagy hidratáló olajjal fürdés, zuhanyzás után.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog