Termékek Menü

6 dolog, ami nagyon rosszat tesz a bőrödnek

Ne tedd tönkre a bőrödet még véletlenül sem.

Néhány dolog nagyon evidens, másikak pedig nagyon meglepőek azok közül, amik erősen károsítani képesek a bőrt. Ne hagyd, hogy a csodás bőrödnek valami ártson. Eláruljuk, mikre figyelj oda!

HAJLAKK

Egy jó frizurától mesésen festhetsz, de nem szabad túl gyakran és túl közelről hajlakkot fújnod a tincseidre. Azaz, ha a hajadra fújsz is, igyekezz kikerülni az arcodat, hiszen rettentően kiszárítja a bőrt még a legkímélőbb hajlakk is.

HA NEM TISZTÍTOD A NAPSZEMÜVEGEDET

Nagyon jó, ha rendszeresen hordasz napszemüveget, hiszen ha megkíméled magad a hunyorgástól, akkor megkíméled magad a ráncoktól is. Azonban nagyon fontos, hogy a szemüveged mindig tiszta legyen. Takarítsd meg rendszeresen a napszemcsidet, hiszen sok helyen érintkezik a bőröddel. Ne engedd, hogy a rajta található kosz az arcodra kerüljön.

TÚL SOK SÓ

Igyekezz kevés sóval főzni, és olyan ásványvizet inni, aminek nem túl magas a nátrium tartalma. A sóban gazdag ételek szárítják a bőrt, és ha nagyon sokat eszel belőlük, még hámlást is okozhatnak.

KOSZOS PÁRNAHUZAT

Muszáj minél gyakrabban párnahuzatot cserélned, és rendszeresen mosnod őket. Mivel az arcod egész éjjel a huzattal érintkezik, fontos, hogy tisztán tartsd, különben a baktériumok az arcodra kerülhetnek.

TÚL SOK CUKOR

Nem csak az alakodra, de a bőrödre is veszélyes a cukorfogyasztás. Szárít, a kollagéntermelést lassítja, ráncosít. Jobb, ha gyümölcsre váltod a nasikat.

ALKOHOL

Bizony, a rendszeres ivás olyan, mintha egy bőröregítésen vennél részt. Dehidratál, ettől a bőröd rendszeresen száraz lesz, a szárazságtól pedig ráncos.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog