Termékek Menü

6 egészséges lépés a pattanás nélküli bőrért

Nem kell megbékélned a pattanásokkal.

Ha néhány dolgon változtatsz az életmódoddal kapcsolatban, az állandóan gondot okozó pattanások hamarosan megszűnnek. Segítsd a bőrödnek a következő módszerekkel!

Aludj eleget!

Amíg te alszol, a szervezeted regenerálja magát. Ha elég időt kap alvásra, csökken a stressz szinted, és a bőröd is tisztul. A legjobb, ha este 11 és reggel 7 közötti időszakban pihensz.

Figyelj az étkezésedre!

Azok az ételek, amik megemelik a vércukorszintedet, és kibillentik az inzulinszintedet a normálisból, sajnos a bőrödnek sem jók. Igyekezz kerülni a cukrokat, szénhidrátokat. Minél kevesebb cukrot egyél, hiszen a cukor tömíti el a leginkább a bőrt, és vezet pattanásokhoz.

Igyál sok vizet!

A vízzel tisztítod a szervezetedet. Távolítsd el a méreganyagokat a testedből úgy, hogy naponta minimum 2-3 liter vizet elfogyasztasz. Ha méregtelenítesz, a bőröd is tisztább lesz.

Szedj omega-3 zsírsavat!

A halolaj nagyon jót tesz a bőrödnek. Nem csak puhítja, de még tisztábbá és ragyogóbbá is teszi. Fogyassz sok halat, és naponta egy omega-3 kapszulát. Nem mellesleg rengeteg gyulladáscsökkentő anyag is található benne, így hatásos a pattanások ellen.

Rendszeresen töröld meg a telefonodat!

Mivel a koszos telefonod gyakran érintkezik az arcbőröddel, sok szennyeződés kerülhet át róla az arcodra. Előzd ezt meg, és naponta töröld át a telefonodat alaposan.

Használj kevesebb hajformázó terméket!

Sajnos a túl gyakori hajlakk vagy wax használat is okozhatja a pattanásaidat, mivel a hajad sokszor hozzáér az arcodhoz. Igyekezz csökkenteni ezeknek a használatát, és keress olyanokat, amelyek bőrkímélőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog