Termékek Menü

A levendula a lelket is nyugtatja

A levendula a lelket is nyugtatja Napjaink népbetegsége a stressz. Lobbanékonnyá tesznek minket a munkahelyi gondok, a folyamatosan növekvő szakmai elvárások és a családi feladatok (még az autóvezetés, a tömegközlekedés káosza is okozhat feszült pillanatokat). Az állandó zaklatottság megmérgezi az egész életünket, képes csúnyán feldúlni a családi és baráti kapcsolatok nyugalmát. A tartós stressz álmatlanságot, gyomorproblémákat, kínzó fejfájást okozhat (a szorongásról és a depresszióról nem is beszélve).

http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/noveny/levendula01.jpg

Napjaink népbetegsége a stressz. Lobbanékonnyá tesznek minket a munkahelyi gondok, a folyamatosan növekvő szakmai elvárások és a családi feladatok (még az autóvezetés, a tömegközlekedés káosza is okozhat feszült pillanatokat). Az állandó zaklatottság megmérgezi az egész életünket, képes csúnyán feldúlni a családi és baráti kapcsolatok nyugalmát. A tartós stressz álmatlanságot, gyomorproblémákat, kínzó fejfájást okozhat (a szorongásról és a depresszióról nem is beszélve).

Mit tehetünk ilyenkor? Nem kell egyből orvoshoz menni és drága gyógyszereket venni! A régi természetes gyógymódok közt találunk egy nagyszerű növényt, mely harmóniába ringatja fáradt idegeinket! A levendula neve a latin lavare (mosni) igéből származik. A rómaiak legendás fürdőiben használták először a testet és lelket egyaránt gyógyító növényt.

Már őseink is hittek a levendula lelket nyugtató hatásában. Felfigyeltek rá, milyen hatékonyan csökkenti a vérnyomást, enyhíti a fejfájást, feszültségoldó hatása miatt gyakran frissítő teát főztek belőle. A levendula relaxációs hatása szintén rendkívül, segítségével jobban tudunk összpontosítani, a feladatainkra fókuszálni. Masszázsolajként is sokan használnak levendulát, ami nagyszerű módszer a szorongás elűzésére. A régi idők gyógyítói illóolajként is használták, amint rájöttek arra, hogy a fürdővízbe öntött levendula nyugtató hatása édes és pihentető álomba ringatja az embert.

Az ősi természetgyógyászat tanításait követve egy nyugtató szappant készítettünk, mely segít a stressz leküzdésében és selymes masszírozó hatással gyógyítja a bőrt. A Levendulás és szezámolajos szappan a hozzáadott borsmenta illóolajjal fokozza a bőr vérkeringését, csökkenti a faggyútermelést. A szappan számos vitamint kókusz és pálmavajat tartalmaz, ásványi anyagokban gazdag hatóanyagai kulcsszerepet játszanak gyengéd ápolásában.  

A szappan szezámolajtartalma segít a bőr regenerálásában, a szappanban lévő báránypirosító kivonat sebgyógyító hatású. (A szappanban lévő báránypirosító enyhe lila színt ad a szappannak). Csodálatos illatával a varázslatosan illatozó, lenyűgöző szépségű levendulamezőkön érezheted magad!

Ha szereted a levendula illatát és gyógyító hatását, próbáld ki a Zelka Levendula illóolajat is! Nemcsak az idegrendszert nyugtatja, a bőröd is egészséges harmóniával gyógyítja. A forró nyári napozások után megnyugtatja a leégett bőrt, égési sebek gyógyítására is kiválóan alkalmas. Nehezebb helyzetekben is segíthet rajtad a levendula nyugtató hatása. A Levendula illóolaj rovarcsípés, kígyómarás esetén is alkalmazható, de gyakran használják rühösség, tetvesedés és lábgombásodás kezelésére. Egy rendkívül sokoldalú illóolajról beszélünk tehát, ami még a hajhullás ellen is segíthet Neked!

A Zelka Levendulás szezámolajos szappan és a Zelka levendula illóolaj megszabadít a feszültségtől, emellett csodás energiákkal tölt föl! Próbáld ki őket Te is!

 

A kép forrása: kertvarazsmagazin.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog