Termékek Menü

A bőrrák 6 figyelmeztető jele - azonnal menj orvoshoz!

Sokszor egészen alattomosan támad a bőrrák.

 

A bőrrák az egyik az olyan betegségek közül, melyeknek gyakran tünete sincsen. Ahhoz, hogy megbizonyosodj róla, egészséges a bőröd, legalább fél évente látogass el bőrgyógyászhoz, hiszen ez nem játék. Akár életet is menthet, ha időben észre veszik a bőrrák jeleit. Figyeld az alábbiakat!

Pattanások, amik nem gyógyulnak soha be

Ha olyan pattanás van rajtad, ami egyszerűen nem akar eltűnni, újra és újra előjön veszélyes lehet. Főleg, ha ezek a kis pöttyök véreznek is, vagy túl fényes a felületük.

Változó anyajegyek

Ha egy új anyajegyet észlelsz a testeden, vagy egy réginek megváltozik a színe, formája, mérete, akkor irány a bőrgyógyász! A változó anyajegyek melanómát jeleznek, ez a fajta bőrrák pedig el is tud terjedni a testben.

Furcsa foltok a körmön

Természetesen nem a kis fehér, vitaminhiány okozta foltokra gondolunk, hanem azokra, amik a körömágy felől terjednek a köröm felé, és nem akarnak elmúlni. Ezeket meg kell vizsgáltatnod!

Fehér gyűrű az anyajegy körül

Sok esetben ez teljesen normális, de előfordulhat, hogy kialakuló melanómát jelez a fehér kör. Ha frissen alakult ki, inkább nézesd meg!

Egy fura seb

Találtál magadon egy sebet, amire nem emlékszel, hogy mikor szerezted? Sajnos van a bőrráknak egy olyan fajtája, ami pont úgy néz ki, mint egy seb, pedig egy sejten belül kialakult elváltozás. Érdemes az ilyennel is szakemberhez fordulni.

Bármi, ami gyorsan vérezni kezd

Vigyázz, ha olyan elváltozás van a bőrödön, ami erősen, vagy gyorsan kis érintés hatására vérezni kezd, az nem jelent jót. Ne pánikolj, de azért inkább mutasd meg egy hozzáértőnek!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog