Termékek Menü

A legjobb bőrápolási tippek az ünnepi szezonra

Az időjárás és a sok evés miatt más törődést igényel a bőr.

Most, hogy hamarosan itt a karácsony, már biztosan készülsz. Ideje, hogy a testedet is elkezdd felkészíteni, ugyanis a bőrödnek egy kissé másfajta szépségrituáléra lesz szüksége. Főként azért, mert sok időt töltesz majd a fűtött lakásban vagy házban, illetve a zsíros ételekkel is kissé meggyötröd a bőrödet, ráadásul odakint igencsak hideg van. Eláruljuk, miket használj!

OLAJAK

A kinti hideg, benti meleg kombinációja megviseli a bőrödet, ezért vesd be az olajakat. Argánolajjal, kókuszolajjal, shea vajjal vagy olíva olajjal kenegesd át jó alaposan az arcodat és a tested többi száraz pontját, mint a könyököd vagy térdhajlatod. Puha és selymes lesz tőle a legszárazabb terület is.

HIDRATÁLÓ SPRAY

Mivel a fűtés nagyon kiszárítja a bőrt, és az egy-két pohár alkohol, ami a vacsora mellé lecsúszott, szintén száraz bőrt eredményez, ajánlott egy kis extra hidratálás. Amellett, hogy sok vizet iszol, rendszeresen krémezel, még hidratáló spray-t is bevethetsz. Néhány óránként fújj magadra egy keveset.

BŐRRADÍR

Az ünnepi szezonban kétnaponta alkalmazz bőrradírt. A sok zsíros, cukros étel miatt a bőrödre ráfér a gyakoribb radírozás. Természetesen a radírozás mellett naponta minimum kétszer hidratáló krémekkel is szükséges ápolnod a bőrödet.

PÁRÁSÍTÓ

A szobában helyezz el egy párásítót, ami éjszaka nedvesíti a levegőt. Ez nagyon jót tesz a kiszáradt bőrnek, ajkaknak, és a radírozás után is puhítja a bőrödet. Emellé egy jó illatú nyugtató illóolajat is bevethetsz.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog