Termékek Menü

A legjobb bőrápoló tippek bőrgyógyászoktól

Vajon mit tesznek a bőrükkel azok, akik igazán értenek hozzá?

Bőrgyógyászok árulták el, ők mit tesznek a leggyakoribb bőrproblémák ellen. Érdemes rájuk hallgatni, hiszen ki tudna ezekről többet, ha nem ők?

Száraz bőrre

Sokakat érint a száraz bőr problémája. A legtöbb bőrgyógyász azt javasolja, írass fel magadnak retinoid készítményeket. A retinol két-három naponta használva lehámlasztja a bőrt, alatta pedig újjászületik és puhább lesz a friss réteg. Ezt érdemes alaposan hidratálni.

Tisztítás

A bőrt körültekintően és alaposan kell reggel tisztítani. Először alkalmazz valamilyen egyszerű lemosót, ami biztosan minden szennyeződést lemos, ezután jöhet egy tonikos vattás arctörlés. Majd várj nagyjából 5 percet, és kend be magad fényvédővel, aztán hidratáló arckrémmel.

Zsíros bőr

Az olajos bőr miatt pattanások alakulhatnak ki, amikkel nehéz megküzdeni. Ha alaposan megtisztítod, de nem szárítod túl a bőrödet, nem nehéz megbirkózni az olajjal. Habzó arclemosóval minden reggel jól mosd át az arcod, de ne hagyd, hogy túlzottan kiszáradjon, ezután kend be hidratáló krémmel, majd 10 perc után tegyél rá speciálisan zsíros bőrre kifejlesztett nappali krémet. Így kordában tarthatod a zsírosodást, de nem lesz vízhiányos a bőröd, kialakul az egyensúly a felszínén.

Ráncok megelőzése

Ha félsz attól, hogy a bőröd hamarosan ráncosodni kezd, itt az ideje, hogy elkezdd megelőzni az öregedés jeleit. Ennek a kulcsa az, hogy mindig tartsd tisztán a bőrödet, de kizárólag érzékeny bőrre való termékeket használj, ne strapáld túl az arcodat. A lemosás után hidratálj, és feltétlenül alkalmazz kifejezetten arcra készült fényvédőt! A káros UV-sugarak elleni védelem nagyon hatékonyan hozzásegít a ráncok elleni felkészüléshez.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog