Termékek Menü

A legjobb házi tisztítószerek, amelyek legtöbbünk otthonában megtalálhatóak

Nem kell messzire menned a leghatékonyabb takarítószerekért.

A konyhádban biztosan megtalálhatóak azok a természetes takarítószerek, amelyek úgy irtják ki a koszt, hogy közben teljesen ártalmatlanok az egészségre, és még az illatuk is jó. Melyek ezek?

Citrom

A citrom fényessé varázsolja a fém edényeket és jó zsíroldó is. A legeredményesebb azonban a fürdőszobában. A kádat, mosdót nyugodtan sikáld citrommal, ami még a szagokat is semlegesíti. Sóval és szódabikarbónával keverve a citromlé hatékonyabb kádtisztító, mint bármilyen súrolószer.

Szódabikarbóna

Ha a hűtőbe egy kis műanyag edénybe szódabikarbónát teszel, megszünteted a rossz szagokat. Az anyag összegyűjti a kellemetlen szagokat, így a hűtőd mindig gusztusos marad. Cseréld hetente!

Ha súrolásra kerül sor, vesd be a szódabikarbónát! Vízzel keverve gyorsan és szépen feloldja a lerakódásokat a sütőről és a főzőlapról. Először kend fel a masszát a tisztítani kívánt felületekre, hagyd rajta fél óráig, majd dörzsöld le, végül töröld át vízzel.

Kávézacc

Nem is gondolnád, milyen jól takaríthatsz a lefőtt kávé maradékával, a zaccal. A nehezen elmosható edényekről tökéletesen leszedi az odaragadt maradványokat a kávézacc. Hagyd 10-15 percig hatni, majd sikáld át az edényeket vele.

Ahogy a szódabikarbóna, úgy a zacc is semlegesíti a hűtő szagát. Helyezz belőle egy keveset egy műanyag edénybe, és élvezd a tiszta hűtő illatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog