Termékek Menü

A szőlő 4 pozitív hatása a bőrödre

Szerencsére még mindig finom szőlőket lehet találni a boltokban, piacokon.

Kedvenced a szőlő? Akkor van néhány jó hírünk. Ez az egyik olyan gyümölcs, amelynek annyi jó hatása van a bőrödre, hogy megszámolni is nehéz. Kiderítettük, melyek azok, amiknek a legjobban örülni fogsz.

ANTI-AGEING HATÁS

A szőlőmagban található olaj és a szőlő héja olyan antioxidánsokat tartalmaz, ami a bőr öregedésének megelőzéséért felelős. A resveratrol nevű anyag segítségével csökken a ráncok kialakulásának esélye, és egészséges, feszes marad a bőr. Fogyaszd minél gyakrabban, és kend is magad vele.

ANTIBAKTERIÁLIS HATÁS

A baktériumok messziről elkerülik a bőrödet, ha rendszeresen kényezteted szőlős termékekkel. Ami ellen a leghatékonyabb, az nem más, mint a csúnya és kellemetlen herpesz vírus. Megéri szőlőt fogyasztani, igaz?

BŐRTÁPLÁLÁS

Tudtad, hogy a szőlőmag hússzor több antioxidánst tartalmaz, mint a C-vitamin, és ötvenszer többet, mint az E-vitamin? Szerezz be egy üveg szőlőmagolajat, és kend be vele naponta a bőrödet. Annyi tápanyaghoz juttatod, hogy mindig egészséges lesz.

PAKOLÁSKÉNT IS HATÉKONY

Keverj össze néhány szem összetört szőlőt mézzel, és tedd fel az arcodra 20-25 percre. Ezáltal rengeteg flavonoid jut a bőrödbe, nem mellesleg olaj-egyensúlyát is kiegyenlíted. Ha rózsavízzel vagy rózsaolajjal mixeled a szőlőszemeket, a nagyon zsírod bőröddel is felveszik a harcot.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog