Termékek Menü

Ne higgy el mindent! Ez az 5 legnagyobb "beauty" hazugság

Elég legyen a szépségmítoszokból!

Itt az ideje, hogy végre megdöntsük azokat a tévhiteket, amik sajnos még mindig sokak fejében élnek, pedig egyáltalán nem igazak.

1. TÉVHIT: A CSOKITÓL KIÜTÉSEID LESZNEK

Micsoda őrültség! A kakaó kifejezetten jót tesz a vérkeringésednek, ezáltal a bőrödnek, és a hajad növekedésének is. A titok csak abban rejlik, hogy nem tejcsokit, hanem étcsokit érdemes fogyasztani, hiszen abban sokkal több a kakaó, de természetesen a tejcsokitól sem lesznek pattanásaid.

2. TÉVHIT: HA FOLYTON KERESZTBE RAKOTT LÁBBAL ÜLSZ, VISSZERES LESZ A LÁBAD

Dehogy! Mivel a nők hajlamosabbak a visszerekre, mint a férfiak, és a nők elég gyakran ülnek keresztbe tett lábbal, ezért terjedt el ez a mítosz, aminek egyébként semmi alapja. Aki amúgy is visszeres lenne, akkor is kialakulna nála a probléma, ha állandóan terpeszben ülne.

3. TÉVHIT: AZ ALKOHOLOS LEMOSÓK JÓK AZ OLAJOS BŐRRE

Nem feltétlenül! Létezik egyszerre vízhiányos és zsíros bőr. Ha a felesleges zsírokat alkohollal igyekszel eltüntetni, de a közben vízhiányos bőröd kiszárad, még több olajat fog termelni, így épp az ellenkezőjét éred el.

4. TÉVHIT: A SMINKELÉSTŐL PATTANÁSAID LESZNEK

A jól lemosott sminktől nem. Ha rendszeresen magadon hagyod éjszakára a sminkedet vagy a lemosók maradványait, tényleg előfordulhat, hogy irritáció alakul ki a bőrödön, de alapból a sminktermékektől biztosan nem lesz ilyen problémád. A kulcs a tisztításban van.

5. TÉVHIT: A BOROTVÁLÁSTÓL MEGERŐSÖDIK A SZŐR

Nem! Ez az egyik legelterjedtebb tévhit, pedig óriási butaság. Tény, hogy gyorsan visszanőnek a szálak, de nem tudnak attól megerősödni, hogy rendszeresen vágod le őket.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog