Termékek Menü

Az élet sója

Az élet sója

  Ismered a mesét az öreg királyról és a három lányáról? Tudod, amelyik megkérdezte, hogy melyikük szereti őt legjobban és a legkisebb királylány azt a hasonlatot merte mondani, hogy „Édesapám, én úgy szeretlek téged, mint emberek a sót!”
  Megdühödött az öreg király, hiszen a másik két lány gyönyörű szóvirágai mellett ez az összehasonlítás sértőnek tűnt – de aztán amikor szakácsai egy hétre megvonták tőle a sót, akkor rá kellett jönnie, hogy ez bizony fontosabb az életében, mint az arany vagy a gyémántok
.

Só a konyhában és a konyhán kívül

  Bár tény, hogy a túlzott sófogyasztás szív-és érrendszeri problémákhoz, vesebetegségekhez vezethet, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen ki kellene iktatni életünkből, hiszen szervezetünknek szüksége van bizonyos mennyiségű nátriumra. Nélküle még ezt a cikket sem tudnád elolvasni –az idegrostokban az impulzus továbbításáért is kell a nátrium és a kálium egyaránt.

 Szóval szeretjük a sót. Ízesíti ételünket, életünket a konyhában és azon túl is. Imádjuk a tenger sós illatát, bársonyos tapintását, kesernyés ízét – és imádja azt a bőrünk is!

  Mert a só nem csak belülről kell ám a szervezetünknek, hanem külsőleg is.

  Észrevetted már, hogy amikor hableányként felmerülsz a tenger hullámaiból, akkor bőröd is szebb? Ez nem véletlen, hiszen a nátrium-klorid tisztítja és simává varázsolja a bőrt.
  De sajnos a legtöbbünk nem olyan szerencsés, hogy egész évben a tengernél kényeztethesse bőrét.

 Ha te nem tudsz a tengerhez menni – vidd haza a tengertEzzel a pár szépségtippel télen-nyáron élvezheted a só jótékony hatásait!

Sószappan

  Elsőre durván hangzik, pedig finom és kényeztető, a tengeri sóból készült szappan segíthet a gyulladt bőr megnyugtatásában, az elhalt bőrrétegek finom eltávolításában, ugyanakkor feltöltik a bőrödet ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. A tengeri sót finom citrom és levendula illóolajakkal kevertük ki, hogy aromái ellazítsanak a legstresszesebb napok végén is.

A lábad is be van sózva!

  Keverj össze egy kis olívaolajat nagyjából 2 evőkanálnyi sóval és egy pár csepp rozmaringos illóolajjal! Dörzsöld át vele a lábad és búcsúzz el az érdes, bőrkeményedéses tappancsoktól!

Sófürdő

  Töltsd meg a kádat és boríts bele egy fél kiló sót – vagy valódi sóból készült kényeztető fürdősót  - és relaxálj benne egy fél órácskát. Bőröd azonnal kisimul, élettel teli lesz, ráadásul, ha egy jó könyvet is viszel magaddal a kádba, akkor még azt is elfelejted, hogy mit jelent a „stressz” szó:) Csak arra figyelj, hogy a könyv ne kerüljön túl közel a vízhez!

 

  Ha kipróbálod a fenti tippeket – vagy különleges, tengeri sóból készült szappanunkat – akkor hamar rájössz majd te is; a legkisebb királylánynak igaza volt és a só sokkal hasznosabb az aranynál vagy a gyémántoknál!

  (Azért a gyémántgyűrűt sem vetjük meg)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog