Termékek Menü

Az igazi biznyítékok

  Az első kézi gyártású szappan, amit csináltunk , barna volt, büdös, és ormótlan, minden szempontból elrontott darab. De nagyon jól habzott, és jobban tisztított, mint bármi más amit eddig próbáltunk. És nem száradt ki tőle a kezünk, amikor mosakodtunk. Ez teljesen meggyőzött minket, hogy érdemes tovább próbálkoznunk.

   Azóta persze eltelt lassan 12 év. Már nem főzzük a szappanokat, hanem hideg módszerrel készítjük. Nagyon sok tanulás, próbálkozás és tudás van bennük, így a minőségük is sokkal jobb, mint annak idején. Mi is nagyon sokat tanultunk. Most már el tudjuk mondani azokat a tudományos érveket, és bizonyítékokat, amik a kézi gyártású szappanok használata mellett szólnak. Tudjuk miért ajánlatos mindenkinek szappannal tisztálkodnia, legyen akár száraz, zsírhiányos vagy éppen szeborreás bőre. Ismerjük a pontos hatásmechanizmust, a kémiai és kozmetikai érveket.
 

   Ezekről sok helyen olvashatunk és ez a blog is teret ad majd rá később. De a szerelem igazi okai nem a megkérdőjelezhetetlen tudományos tények, hanem a visszajelzések. A saját nyavalyás kéz- és arcbőrünk hálája, a férjeink többé nem korpásodó haja, gyerekeinek bőrének finom tapintása, a nagymama kedves megjegyzései, amikor a többé nem száradó talpáról beszél.

  Erzsike néni, aki ezzel mosakszik, és azóta „elhagyta” a kézkrémet, és Zsuzsa, akinek az anyósa végre használja az új fürdőszobai kellékeket, mióta elmúlt tőle az ekcémája. Anyukám, aki a napallergiáját tartja karban vele, és Gábor, aki ezzel borotválkozik, és azóta nem ég az arca utána.

   Egyszóval az a rengeteg, nekünk naponta érkező nagyon pozitív, és mindig lelkesítő visszajelzés. Tapasztalataink meggyőztek arról, hogy a kézi gyártású szappan a legtöbb (talán mindegyik) bőr-diszharmóniára jótékony hatással van. Enyhébb egyensúlytalanságok gyógyítására önmagában is elegendő, másokra talán csak jótékonyan hat. A haj korpásodásának kb 80 %-át megszünteti a szappanhasználat, és az ekcémák (főleg a téli hidegben előjövők) nagy részét is rendbe hozza. A személyes visszajelzéseknél pedig nincs nagyobb ereje semminek!

   Mert más azt tudni, hogy ez általában így van. Ez tudományos tény, és statisztikák sora is bizonyítja. Mégis, az igaz bizonyíték Judit, és Barbara, Zita, Eszter és Feri. Akik örökké bombáznak minket újabb ötleteikkel és folyamatosan nyúznak minket a következő darabért.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog