Termékek Menü

Bőrápolás 1x1: Ezeket érdemes feltétlenül tudnod

A gyönyörű bőr érdekében nem árt ezekről tudnod.

A bőr a test legnagyobb része, ezért hatalmas figyelmet kell rá fordítani. Megvédi a testhődet, vizet és D-vitamint tárol a tested többi része számára, ingereket küld az agynak, hogy érezzhess rajta keresztül.

Három részből áll, a hámból, az irhából és a bőraljából, mindegyik réteg más-más tevékenységekért felelős. A felhám védelmez, az irha miatt rugalmas, a bőralja pedig energiát raktároz, hőszigetel és tompítja a fizikai fájdalmakat.

Íme, néhány tény, amiket biztosan nem tudtál a bőrről!

1. Egy arcmasszázs remekül képes stimulálni a kollagéntermelést. A kollagén szükséges a bőröd rugalmasságához, ránctalanságához. Havonta-kéthavonta látogass el egy fél órás arcmasszázsra, feszesítsd vele bőrödet.

2. Sosem vagy túl fiatal, azaz nem tudod eléggé időben elkezdeni az arcápolást. Már húszévesen elkezd a kollegénből veszteni az arcod, így huszonévesen el kell kezdeni krémeket, tonikokat, olajokat használni.

3. Mielőtt arcot mosol, alaposan tisztítsd meg a kezed, így lesz igazán tisztító a mosás. Ne hagyd, hogy a bacik átmenjenek a kezedről az arcodra.

4. Nyisd ki a pórusaidat az ápoláshoz. Ha éjszakára kicsit kigőzölöd az arcodat, és úgy kened be krémekkel, olajokkal, mélyebbre jutnak a hatóanyagok.

5. Az évek során csökken a csontok tömege, a test minden részén. Ahhoz, hogy az arcod bőre ne süppedjen be még 50 felett is, fogyassz sok kalciumot, és a csontjaid szép állapotban maradhatnak.

6. Szedj vitaminokat, omega-3 zsírsavat és aminosavakat, hiszen ezek elengedhetetlenek a szép és feszes bőrhöz.

7. Néha tornáztasd át az arcodat, hiszen a feszességhez ez is nagyon hozzá tud járulni.

8. Azt hiszed, az uborkapakolás csak valami legenda? Dehogy! Hetente legalább egyszer tegyél uborkaszeleteket az arcbőrödre, hogy megszüntesd a szem alatti puffadást, és hidratáld az arcodad.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog