Termékek Menü

Érzékennyé vált a bőröd? Ez lehet az oka!

Mostanában úgy érzed, egyre érzékenyebb a bőröd?

Ha gyakran viszket és nagyon száraz a bőröd, pedig eddig semmi ilyen problémával nem küzdöttél, valószínűleg a bőrápolási rutinod nem a legmegfelelőbb. Állapítsd meg, mitől lehet ez. Segítünk!

Túl gyakori radírozás

Ha heti kettőnél többször radírozod át a bőrödet, sajnos előfordulhat, hogy sokkal többet ártasz neki, mint használsz, hiszen a téli időszakban, mikor az időjárás és a fűtés is szárítja amúgy is a bőrt, sokkal érzékenyebb lehet az arcod és a tested többi része is. Ha húzódik, viszket vagy nyikorog a bőröd radírozás után, elég, ha heti egyszer, rosszabb esetben kétheti egyszer peelingeled csak.

Túl gyakran szárítottad

Ha pattanásokkal küzdesz, biztosan mindenféle szárító hatású készítményt bevetettél már. Sőt, lehet, hogy túlzásba is vitted. Ha nagyon viszket mostanában a bőröd, kezdj el olajokat alkalmazni, hiszen túlszárítottad a pattanás elleni krémekkel, lemosókkal, és arra van szüksége, hogy helyreálljon a bőröd olajegyensúlya.

Kihagytad a testápolózást

Sose hagyd ki fürdés után az arckrém és a testápoló használatát. A víz, főleg a meleg víz megviseli a bőrödet, és könnyen irritálja. Fontos, hogy miután vízzel érintkezik, mindig krémezd be.

Túl sok terméket használtál

Legyen egy jó arctisztítód, sminklemosód, hidratálód és éjszakai krémed, de ennél több kencére nincs szükséged. Lehet, hogy azért érzékeny mostanában a bőröd, mert túl sok krémet használtál. Ne kísérletezz egyszerre többel. Ha sok terméket használsz, maximum egy legyen közülük olyan, amit még nem ismersz, ne egyszerre próbálj ki több újat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog