Termékek Menü

Ettől fogsz igazán jól aludni

Ha nehezen megy esténként az elalvás, vesd be ezt a növényt!

Ha néha feszült vagy, esetleg az alvással vannak gondjaid, azonnal szerezz be egy citromfű illóolajat, nyáron pedig friss citromfüvet. Régóta sokan alkalmazzák nyugtató, relaxáló, alvást segítő hatása. A citromfű az egyik legjobb aromaterápiás növény, ráadásul finom és nyugtató teát is főzhetsz belőle. 

Este lefekvés előtt egy órával készíts az ágy közelébe egy kis citromfű olajat egy olajmelegítőbe. Míg készülődsz a lefekvéshez, az olaj megnyugtatja az idegeidet, és jó alvást biztosít.

Attól, hogy ellazít, nem leszel tőle tompa, de az alvás pihentető lesz. Ha jól alszol, nem forgolódsz, nem ébredsz fel éjjelenként sokszor, kipihenve, frissen ébredsz, és a napod is jobban indul, hangulatod is vidámabb lesz.

Amellett, hogy jól alszol és kevésbé leszel stresszes, még jó néhány pozitív hatása van a finom illatú citromfűnek. Javítja a memóriát, kedélyjavító hatású és a ránctalanító hatása is említésre méltó. 

Ha tanuláshoz vagy egy fontos projekten való munkához is nyugodtan készíts magadnak belőle teát vagy használd illóolaj formában, hiszen segít az agyadnak fókuszálni, stressz nélkül tanulni, figyelni.

A kis, finom ráncokra ha citromfű olajat teszel, majd belemasszírozod hetente egyszer-kétszer, segítséget nyújtasz a bőrödnek abban, hogy ezek kisimuljanak, ne mélyüljenek el.

Ugye, milyen hasznos növény?

Tartalomhoz tartozó címkék: blog