Termékek Menü

Ez történik a bőröddel a piros betűs napokon

Minden nő érzékeli bőrén a tüneteket.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, bőr változás, menstruáció alatt, piros betűs napok,ciklus alatt, narancsbőr, stria, feszesítés, feszes bőr,

Fáj a hasad, feszül a melled, ideges vagy és csokit ennél egész nap? Ilyenkor már tudhatod, hamarosan meg fog jönni. Sajnos nem csak ezekkel a tünetekkel jelez a tested, de még a bőröd által is. Eláruljuk, mi miért történik.

1. A hormonszint felborulása miatt szuperolajos lehet a bőröd

Az androgén hormonok szintje folyamatosan változik a testedben a hónap minden napján. A menstruáció előtt 1 héttel olyan magas lesz ez a szint, hogy a bőröd sokkal több olajat termel. Ilyenkor érdemes bevetni egy jó arctonikot.

Miért olajosodik a hajad vágás után?

2. Az olajos bőr aknéhoz vezet

Ha nem kezeled jól a túlolajosodott, fénylő bőrt, könnyen csúnya pattanásaid alakulhatnak ki. Ezt kerüld el úgy, hogy alkoholmentes tisztítókkal alaposan áttisztítod a bőrödet, és radírozod is rendszeresen.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, bőr változás, menstruáció alatt, piros betűs napok,ciklus alatt, narancsbőr, stria, feszesítés, feszes bőr,

3. A hajad is zsírosodik

A hormonok nem csak a bőrödet, de a hajadat is kibillentik olajegyensúlyából. Ebben az időszakban könnyebben olajosodik és lelapul. Őrizd meg a nyugalmadat, és továbbra is épp úgy és azzal moss hajat, mint máskor, így hamar visszaáll az egyensúly.

4. Extra érzékennyé válik a bőröd

Sajnos nem csak zsírosodásra, de húzódásra is hajlamos lesz a bőr. Ebben az időszakban még fontosabb a megfelelő hidratálás, mint valaha. Krémezd be reggel és este alaposan, vízhiányos bőrre való krémmel.

5. Így védd meg a bőrt: iktasd ki a szénhidrátot

A piros betűs napokat megelőző napokban ne fogyassz finomított szénhidrátokat: cukrot, lisztet, hiszen ezektől még könnyebben kialakulnak a bőrbajok. Iktasd ki ezeket, és könnyebben átvészeled azt a pár napot.

5 étel, amit teljes mértékig felejts el, ha szép bőrre vágysz!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, bőrápolás, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, megfázás, influenza,

Tartalomhoz tartozó címkék: blog