Termékek Menü

Ez történik a bőröddel, ha csupán egyetlen este nem mosod le a sminkedet

Nem akarod tudni, de muszáj...

Ugye, minden nap jó alaposan lemosod magadról a sminket? Még akkor is, ha bulizni voltál, és totál fáradtan esel haza? Ilyenkor nagyon nagy a kísértés, hogy csak gyorsan megmosd a fogad, majd úgy ahogy van, beess az ágyba, pedig ilyenkor ráadásul még több smink van rajtad, mint hétköznapokon. Eláruljuk, mi történik a bőröddel egyetlen sminkben eltöltött éjszaka alatt.

Gátolja a sejtek megújulását

Éjszaka, alvás közben a sejtjeid elkezdenek megújulni, regenerálódnak. Ha be vannak fedve festékkel, nem tud a bőröd megszabadulni az elhalt sejtektől, és újakat termelni, ettől pedig fakó és száraz lesz a bőr másnap.

Minden szennyeződés rajtad marad

A buliban, az utcán, vagy akár csak a lakásban is rengeteg szennyeződés, baktérium került rád, és ezek szépen elbújtak a sminkedben is. A sminklemosás, arctisztítás közben ezektől szépen meg lehet szabadulni, de ha kihagyod, velük alszol, és akár be is gyulladhat az arcbőröd.

Eltömíti a pórusokat

Hiába radírozod naponta a bőrödet, ha egyszer is jó alaposan eltömíted a pórusaidat, alapozóval, nagyon nehéz lesz kitisztítani. Arról már nem is beszélve, hogy ezekből gyorsan pattanások is kialakulhatnak.

A szemedet is irritálja

A szemhéjadról egészen gyorsan a szemedbe juthatnak a festékdarabok. Amellett, hogy fájó szemmel ébredhetsz, és be is vörösödhet, még viszketni is fog a szemed, sőt, akár jól be is gyulladhat a festéktől.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog