Termékek Menü

Ez történik a bőröddel télen, ha túlzásba viszed a hidratálást

Szükséges a hidratálás, na de mennyi?

A téli hideg rengeteg nedvességet képes elvonni a bőrödből, ezért gyakrabban kell vizet fogyasztanod, és a bőrödet hidratálókrémekkel rendszeresen bekenni. Ilyenkor a bőr húzódik, fáj, és akár viszkethet is annyira, hogy véresre vakard a tested egyes területeit. Ilyenkor azt gondolhatnád, hogy minél több hidratáló krémre van szükséged?

Nagy tévedés!

Teljesen hibás az a gondolat, hogy minél több hidratálót használsz, annál jobbat teszel a bőröddel télen. Az igazán jó krémekben elegendő hatóanyag van, nagyon koncentráltak, ezért totál felesleges többet kenni belőlük, mint amennyi rá van írva. Sőt, akár ronthat is a száraz bőröd állapotán.

A bőr védelmi funkcióját gyengíted, ha től sok hatóanyagot juttatsz bele. Mindig a szükséges mennyiséget kend magadra, sose többet, és napi kettőnél gyakrabban ne állj neki hidratálókat kenni sem az arcodra, sem a tested többi részére.

Amellett, hogy a védelmet képes lecsökkenteni, a pórusokat is nagyon csúnyán eltömíti a túl sok vagy túl gyakran alkalmazott krém.

Válassz olyan hatóanyagokat, mint a lanolin, a glicerin, az ásványi olajok vagy bármilyen olyan anyag, ami nem tömíti el a bőrt, és hagyja rendesen lélegezni.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog