Termékek Menü

Kell a szappan! Ez történne a bőröddel, ha csak sima vízzel mosnál arcot

A trendek jönnek-mennek, de az arcápolás örökre fontos marad.

 

Nem győzzük hangsúlyozni, milyen fontos a rendszeres arctisztítás, hidratálás, radírozás és a fényvédő használata. Sok nő szerencsére be is tarja, azonban vannak olyanok, akik minden természetellenesnek vélt módszert elutasítanak, és inkább semmit sem tesznek az arcukkal, épp, ahogy az ősemberek. Hiszen nekik is csodás bőrük volt, akkor miért ne lehetne a 21. századi embernek is.

De mi történik akkor, ha valóban nem mosol arcot?

A barlanglakó-hatás

Sokan cavemen regime-nek, azaz barlanglakó rutinnak nevezik a tisztítószerek nélküli arctisztítást, azaz, ha csak vízzel mosakodnak. Ez sajnos kizárólag akkor működik, ha paleo étrendet is tartanak mellé, ahogy az ősemberek, és kizárólag olyan környezeti hatások érik őket. Mivel évezredekkel ezelőtt szó sem volt még autók, gyárak által kibocsátott szennyeződésekről, így a bőr alapból sokkal tisztább maradhatott. A lemosók ezeket a szennyeződéseket is eltávolítják, és szinte lehetetlen nélkülük tiszta arccal létezni.

Ha rendszeresen nem mosod meg az arcodat szappannal vagy lemosókkal, az utcai levegőben lévő kosz, por beleül a pórusaidba, ezek ellen pedig nem elég hatékony a sima víz. Bár 4-5 hét után elkezd a bőr öntisztulni, de fénytelen és fakó lesz, vitaminokat sem kap külsőleg krémek nélkül.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog