Termékek Menü

Ezért érdemes télre levágatni a hajadat

Jót teszel vele magadnak.

Akármilyen fájdalmas is otthagyni a fodrásznál néhány centit a hajadból, muszáj lenne minden télen megtenned, hiszen csak így lehet nyáron is mesés hajkoronád. Nyáron és még ősz elején is rengeteg káros sugárzás éri a hajadat, ettől akárhogy is ápolod, tél elejére már biztos, hogy kissé száraz, sprőd és szétállnak a hajvégeid. Ilyenkor kell bejelentkezned a fodrászhoz.

Az igénybevett hajad ráadásul a kabátod nyak részénél nap mint nap több órát dörzsőlödik, csomósodik, ezért gyakrabban kell fésülnöd, ráadásul a csomókat sem egyszerű kibontogatni anélkül, hogy károsodna a hajad. Ha télen pár centivel rövidebb a hajad, máris kisebb az esélye a kabátos bakinak.

A fűtés szezonról már nem is beszélve! Az állandó meleg folyamatosan szárít, ennél már csak az a rosszabb, hogy rendszeresen járkálsz ki-be a hidegből a melegbe, és fordítva, így a hajad olajegyensúlya is kissé felborul, kiszárad, eltörnek a végei.

Télen a hajmosás sem akkora buli, mint nyáron. Mivel a napon nem tud megszáradni a frizurád, rendszeresen szárítanod kell, a forró hajszárító pedig, mint tudjuk, durván megviseli a hajszálakat. 

Jobb, ha télen az extra hosszú helyett inkább félhosszú fazonra váltasz, és azt is rendszeresen ápolod, így tutira megőrzöd a hajad egészségét.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog