Termékek Menü

Ezt biztosan nem tudtad! Ezért jó a bőrödnek a só!

Már az ókor óta használnak sós termékeket a szép bőr érdekében.

A Holt-tenger 33 százalékban tartalmaz sót, épp ezért közkedvelt a gyógyulni vágyók körében. A természetes sós víz rengeteg magnéziumot, kalciumot, káliumot és nátriumot tartalmaz, ezek pedig gyorsan és hatékonyan gyógyítják a bőrbetegségeket. 

Még az olyan bőrproblémák ellen is hatékonyan alkalmazható, mint a pikkelysömör. Az irritált, érzékeny bőrűeknek javasolt hetente többször tengeri sós vízben fürdeni, vagy legalább sós szappant használni, ugyanis a kísérletekkel bizonyítható, hogy csökkenti a bőrproblémákat, irritációkat, gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Amellett, hogy a bőrödet kezeli, az allergiád vagy asztmád ellen is bevethető. A sókamrában töltött idők nagyon hasznosak ezek ellen a betegségek ellen, és a sós fürdő közben is remekül belélegezheted a párolgó sót.

Aki nem is küzd semmilyen betegséggel, annak is ajánlott kipróbálni a tengeri sós pakolásokat, szappanokat. Az elhalt bőrt gyönyörűen megtisztítja, ásványi anyagokkal tölti fel a bőröd minden területét, ragyogóvá és tisztává varázsolja, illetve ez a különös sós-vizes heti rendszerességgel ismételt terápia az öregedés ellen is kiváló. A só arra is képes, hogy a toxinokat eltávolítsa a bőrből, azaz kiváló méregtelenítő.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog