Termékek Menü

Ezért száraz a bőröd és ezt teheted ellene

Te is tapasztalod mostanában, hogy kiszárad a bőröd?

Több oka is lehet annak, hogy hirtelen elkezdett a normál vagy akár zsírosabb bőröd szárazzá válni. Ha azt érzed, hogy gyakran húzódik, viszket, néha akár hámlik is a bőröd, itt az ideje megtudnod, hogy miért válhatott ilyenné. Íme, a lehetséges okok!

1. Alacsonyabb páratartalom

Télen kevésbé párás a levegő, mint az év többi szakában, ezért a bőr természetes nedvességtartalma is csökken. Főleg, mivel a lakásban is fűtesz, ott is szárazabbá válik a bőröd. Szerezz be egy párásító gépet vagy párologtass vizet, ezzel sokat segítesz.

2. Keveset iszol

Nyáron meleg van, ezért úgy érzed, több folyadékot igényel a tested, és többet iszol. Bár télen nem izzadsz annyit, ugyanúgy szükséged van napi 2-3 liter vízre, hogy jól működjön a tested és a bőröd is szép legyen.

3. Nem helyes krémezési szokások

Miután letisztítottad az arcodat, rögtön utána krémezd is be hidratálóval. Egy perccel a lemosás után szívódik be a legjobban a krém, ilyenkor jut el a legmélyebbre. A testápolóval ugyanez a helyzet. Zuhanyzás és törölközés után rögtön krémezz!

4. Túl forró fürdők

Bár jól esik a kinti hideg után nagyon forró vízben fürödni, sajnos ezzel a lehető legrosszabbat teszed a bőrödnek. A túl meleg víztől rettentően kiszárad, és károsodik a bőrszövet. Mindig langyos vizet válassz!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog