Termékek Menü

Ezt tedd, ha benőtt a szőr...

Nagyobb problémát okozhatnak, mint gondolnád.

 

Mindenki találkozott már fájdalmas problémával, szőrbenövéssel. Ha te is szembesültél már vele, egészen biztos, hogy mindent elkövettél hogy megszabadulj tőle. Sajnos azonban nem mindegy hogyan kezeled, ugyanis nagyobb gondot okozhatsz vele, ha szakszerűtlen csinálod.

Kizárólag akkor próbáld meg házilag eltávolítani a benőtt szőrszálat, ha annak vége már átütötte a bőr felszínét. Ha teljesen a bőr alatt van, bízd inkább kozmetikusra vagy bőrgyógyászra. Természetesen létezik még egy fontos aranyszabály: kizárólag steril tűvel végezd a műveletet, ne próbáld meg más eszközzel, és ne próbáld meg nélküle.

A steril tűvel emeld fel a szőrszál tetejét, kapd el a szálat a tű fokával, csavarj egyet, és csavarás után húzd ki a benőtt szőrszálat.

Amennyiben nem akar kijönni, ne piszkáld, ne nyomkodd bele a tűt, hanem fordulj szakemberhez, hiszen akár olyan károsodásokat is okozhat a bőrödön a túl sokáig tartó küzdelem a szőrszállal, amiket évek alatt sem tudsz elmulasztani. 

Felejtsd el a szemöldökcsipesszel való húzgálást, azzal igazán mély sebet tudsz ejteni magadon, attól pedig sötét foltok keletkezhetnek a bőrödön.

Ha rendszeresen benő valamelyik testrészeden a szőr, akkor el kell kezdened gyakrabban és alaposabban bőrradírozni arrafelé, ez majd megelőzi a gondot.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog