Termékek Menü

Házi praktikák pattanások ellen, amik működnek, és amik nem

Vajon melyek az igazán beváltak?

 

Az internet tele van pattanások elleni megoldásokkal és receptekkel, de vajon mindegyik olyan hatékony, mint amilyennek mondják? Sajnos nem. Eláruljuk, melyek a bevált tippek, és melyeket érdemesebb inkább kihagyni.

Nem válik be: Alkohol

Az alkohol sajnos rosszabb eredményt ér el, mint amilyen előtte volt a bőr. A pattanások ugyanúgy megmaradnak, de még szárít is, ha erős alkohollal mosod le az arcodat vagy kened a pattanásokra. Kerüld el, ahogy az alkohol tartalmú arctisztító lemosókat is.

Beválik: Teafa olaj

Válaszd a teafa olajos lemosókat vagy csak simán töröld át teafa olajjal a bőrödet, ha pattanások kínoznak. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása ismert, és valóban gyógyítja ezeket a bőrgondokat.

Nem válik be: Citromlé

Csökkenti ugyan az arc olajosodását, de a citromsav irritálhatja a bőrt, ha egy kicsit is érzékeny. Ráadásul ha citromlével törlöd le az arcod, majd napra mész, kiütéseid is lehetnek. Inkább ne alkalmazd.

Beválik: Aszpirin

Az összetört, majd vízzel kicsit felhigított aszpirin gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és tényleg hamar elmulasztja a pattanásokat. A szalicilsavas készítményt bőrgyógyászok is javasolják. Próbáld ki!

Nem válik be: Fogkrém

Bár évtizedek óta lehet hallani a fogkrémes trükkről, egyáltalán nem tesz jót a bőrnek. Elképesztően kiszárítja, és irritációt okoz.

Beválik: Zöld tea

A gyulladásokat nagyszerűen elmulasztja, a pattanásokat gyógyítja a zöld tea. Tedd rá a lefőzött filtert, és 20 percig hagyd a bőrödön. Antioxidánsokhoz juttatod a bőrödet, a pattanásos részt, ami be van gyulladva, pedig szépen nyugtatja.

Nem válik be: Méz

A méz valóban jót tesz a bőrnek, és az olajosságát is csökkenti, azonban a pattanások ellen nem elég hatékony. Alkalmazd pakolásokban és a bőr zsírosodásának csökkentésére inkább.

Beválik: Almaecet

Csökkenti a gyulladásokat, leszárítja a pattanásokat, mégis kíméletes a bőrhöz. Minimalizálja az olajtermelődést, azonban nem szárít ki.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog