Termékek Menü

Szépség bakik, amelyeket túlságosan sok nő követ el

Bárhogy is igyekszünk, képesek vagyunk hatalmas szépség bakikat elkövetni.

Jó pár olyan dolgot követnek el a nők nap mint nap, amik miatt nem tudják a maximumot kihozni magukból. Néhány a hajra, néhány a bőrre, a többi pedig az egész megjelenésre hat. Íme, a leggyakoribb szépség bakik, amelyeket jobb inkább elkerülni!

HAJMOSÓS BAKIK

Ha túl gyakran mosol hajat, a fejed bőrének egyensúlya felborul, és több olaj fog rajta képződni, emiatt még inkább érzed a szükségét a mosásnak.

Ha túl forró vízzel mosod meg a hajad, töredezni fog és rettentő száraz lesz.

A túl sok sampon károsítja a hajadat, ezért fontos, hogy belődd azt a mennyiséget, amennyire tényleg szükséged van.

Mindig, miután a kezedbe tetted a sampont, dörzsöld össze alaposan a tenyereidet, és óvatosan mosd meg a hajadat. Mindig ujjvégekkel, sose körömmel dörzsöld a hajtövet.

Nem viselsz sapkát a hidegben? Ettől gyorsan kiszáradhat és töredezhet a hajad teljes hossza. Készülj fel jól a hideg ellen, védd a hajad sapkával.

BŐRÁPOLÁSI HIBÁK:

Ha túl sok helyen alkalmazol korrektort az arcodon, az egész bőröd annyira matt lesz, hogy fakónak, fénytelennek fog hatni.

Mindig töröld meg használat után a sminkecseteidet, heti egyszer pedig mélytisztításra is szüksége van az eszközöknek, különben baktériumok jutnak a bőrödbe.

Néha előfordul, hogy nem az időjárásnak megfelelően öltözöl. Ez nem csak azért gond, mert az összképeden ront, de sajnos a bőrödnek is rosszat tesz, ha túl sok hideg éri, esetleg ha egész nap túl vastag cuccban izzasztod magad.

A túl sok púder miatt irritált, húzódó lehet az arcod bőre, ráadásul a legapróbb ráncaidba is bele tud ülni, tovább mélyítve azokat.

Ha nem radírozod le rendszeresen az arcbőrödet, az elhalt hámsejtek rajtamaradnak, és piszkosnak fog hatni az arcod.

Attól, hogy egy-két pattanásod van, az nem azt jelenti, hogy a ráncokkal nem kell foglalkozni. A tisztítást és a ránctalanítást, valamint a hidratálást is mind-mind el kell végezni, mindre figyelmet kell fordítani.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog