Termékek Menü

3 hiba, amit te is elkövetsz zuhanyzáskor

A zuhanyzás alatt elkövetett hibák miatt lehetséges, hogy nem érzed teljesen ötcsillagosnak a megjelenésedet.

Volt már, hogy úgy érezted, valami nem oké a megjelenéseddel? Hát persze. De arra biztosan nem gondoltál, hogy ez a zuhanyzás miatt lehet. Most eláruljuk, de, bizony lehet.

Ha túl sok ideig fürödtél

Teljesen logikus: ha nagyon hosszú időt töltöttél a zuhanyzóban, valószínűleg rettentően sikerült kiszárítanod a bőrödet. A száraz, viszkető érzés miatt előfordulhat, hogy kellemetlenül érzed magad. Ráadásul ha sok időt töltesz a forró vízsugár alatt, a bőröd kipirosodik, és órákon át túl vörös maradhat.

Ha fürdés után túl erősen törlöd magad

Csak óvatos mozdulatokkal itasd fel magadról a vizet, sose agresszívan dörzsöld a bőrödet a törölközővel. A dörzsölő mozdulatok felsértik a vizes bőrt és a vizes hajat, ezért nem csak, hogy egész nap, de hosszú távon is károsodottnak néz ki a bőröd és a hajad felszíne.

Ha túl kemény a víz

Ellenőriztesd le, hogy nem túl kemény-e nálad a víz. Sajnos ettől is függhet, milyen gyakran kell hajat mosnod, illetve mennyire szárad ki a bőröd fürdés után. Ha a hajad szebben áll, miután az edzőteremben mosod meg, esetleg valaki másnál, gyanakodhatsz arra, hogy a te csapodból kemény víz folyik. Ebben az esetben fontos, hogy beszerezz olyan samponokat és balzsamokat, amik eltávolítják a hajadból a lerakódott ásványi anyagokat és klórt.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog