Termékek Menü

Hitek és tévhitek az aloe veráról

Hitek és tévhitek az aloe veráról

Hőségriadó! Kánikulariadó!
   Hogyan hűsítsd le magad a nagy melegben? Hogyan védekezz az UV-sugarak ellen? Mit tegyél, ha megkapott a nap?
 A válasz egyszerű: használj aloe verát! :)

Kattints a címre, ha szeretnéd a teljes cikket olvasni!

  Ám vigyázz; sok tévhit kering az aloe veráról, ha rosszul használod, még árthat is! Olvass tovább, hogy megtudd, mire jó igazából az aloe vera!

  A pozsgás levelű trópusi növény gyógyhatása évszázadok óta ismert; a kisebb sebeket összehúzza, a pattanásokat leszárítja, a bőrproblémákat enyhíti, de belsőleg is hatásos, különféle betegségek kezelésében is alkalmazzák.

  Természetesen szépészeti felhasználása sem elhanyagolható; állítólag már Kleopátra is ezt keverte szépítőszereibe, hogy bőre hamvasabb, egészségesebb legyen. :)

 

Mi a jó az aloe verában?

  A vastag levelek nedvében több mint 200 hatóanyag található; vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek és aminosavak, amik szinte minden sejtedre jótékony hatással lesznek. Az aloe vera közismert egészségjavító, egészségmegőrző hatásairól – az egészség pedig a szépség legfőbb összetevője!

  Az aloe verával kapcsolatban megoszlanak a vélemények; bizonyítottan jótékony hatásai miatt sokan már-már csodaszerként tekintenek rá, mely „az égzengést is gyógyítja”, míg mások számára az aloe vera sokkal inkább a „túl szép, hogy igaz legyen” kategóriába tartozik, ezért úgy gondolják, hogy ez csak egy újabb összeesküvés, amivel pénzt akarnak kicsikarni az emberek zsebéből.

 

Mi a valóság?

  El kell, hogy keserítsük az aloe vera tábor rajongóit: kedvenc liliomféléjük nem csodaszer. Nem gyógyít meg minden bajt, nem veszi le a rontásokat és nem ez az örök élet kulcsa.
  Sőt, vannak olyan esetek, amikor még ronthat is a beteg helyzetén – nem ajánlott például súlyos, mély sebekbe kenni, mert lassíthatja azok gyógyulását.

  Ám ez cseppet sem von le az aloe valós értékéből: vannak helyzetek, amikor az aloe vera igenis a természet hatékony szuperfegyvere: nyáron különösen fontos, hogy kéznél legyen az aloe verád, mert napégésre a legjobb gyógyír!

  Felejtsd el a tejfölt, a vizes kendőt és más „házi” praktikákat: ha megkapott a nap, ápold aloe verás géllel! Megnyugtatja, hűsíti a kipirosodott bőrt, segíti a regenerálódást, hidratál és csökkenti a feszülő, húzódó érzést. Sőt! Ha a leégést gyorsan lekezeled, a hámlást is megelőzheted!

(Ráadásként elárulunk még egy titkot: aloe verás gélünket akkor is bátran magadra kenheted, ha nem égetett meg a nap; hűsít a nagy melegben, segít a barnaság megtartásában és nagyszerű testápoló magában is!)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog