Termékek Menü

Hol van pattanás az arcodon? Erre az egészségügyi problémára utal!

A bőröd elárulhat rólad olyan dolgokat, amiket nem is sejtenél.

 

A pattanások nem csak arra utalnak, hogy valami nincs rendben a bőröddel, de a test más pontjain lévő problémákat is jelzik. Nem mindegy ugyanis, hogy hol vannak az arcodon a pattanások...

A két szemöldököd között

Ha a két szemöldököd között jelennek meg a pattanások, arra gyanakodhatsz, hogy a májaddal van valami gond, azaz túl sok zsíros ételt fogyasztottál mostanság, megterhelve ezzel a testedet. Tarts néhány zsírszegényebb napot!

A homlokod

Ha a homlokod bármelyik részén megjelentek pattanások, az emésztőrendszered okozza. Azt jelenti, mostanában nehezebben dolgozza fel a gyomrod az ételeket, amiket megeszel. Ilyenkor valamilyen kímélőbb diéta ajánlott.

Az arc két oldalán

Ha a füled mellett vagy az arc két oldalán jelennek meg a bőrproblémák, allergiára utalhatnak. Szerezz be egy légtisztítót a szobába, vagy párologtass vizet éjszaka, és tisztítsd ki kicsit a tüdődet.

Az álladon

A hormonok okozhatják az álladon kialakult pattanásokat. Ezzel sajnos nem tudsz mást csinálni, mint hogy rendszeresen tisztítod a bőrödet a területen, illetve, ha nagyon súlyos a probléma, érdemes felkeresni egy endokrinológust.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog