Termékek Menü

Igaz vagy hamis? Ezek a legnagyobb téli bőrápolási mítoszok

Sokan rosszul tudják a téli bőrápolás alapjait.

Most eláruljuk, mik azok a mítoszok, amelyeket jobb megdönteni, ha a hideg idők bőrápolásáról van szó.

1. tévhit: Nem kell fényvédőt használnod

Télen éppen ugyanúgy érik a bőrödet káros UV-sugarak, mint nyáron, csak mivel nincs meleg, és nem süt erősen a nap, azt hiszed, hogy a sugarak nem fenyegetnek. A rossz hír az, hogy ilyenkor ugyanúgy tilos fényvédő nélkül szabadtéren időt töltened. Minden reggel kend be az arcodat fényvédő krémmel, így megvéded magad a ráncok kialakulásának veszélyétől.

2. tévhit: Télen nem kell bőrradírozni

Miért is ne kellene? Télen pont ugyanúgy muszáj megszabadulnod az elhalt bőrtől, mint az év bármely másik szakában. Ha úgy érzed, kiszárad tőle a bőröd, akkor ne a radírozást hanyagold, csupán az a dolgod, hogy rendesen és gyakran bekrémezd hidratálóval az arcodat.

3. tévhit: A téli spa kezelések szárítják a bőrödet

Dehogy! Épp télen tesz a legjobbat az egész testednek a szauna, gőzfürdő és az olajos masszázsok. Amit kerülnöd kellene, azok a túl forró fürdők, mert kiszárítják a bőrödet.

4. tévhit: Ugyanazokat a termékeket használhatod, mint nyáron

Tévedés. Télen más textúrákra van szüksége a bőrödnek, mint nyáron. Krémekből, lemosókból, alapozóból is legyen egy őszi-téli és egy tavaszi-nyári szetted. Míg a melegebb évszakokban könnyed, habos textúrákat, a hidegebb időszakban krémesebb, olajosabb termékekkel kényeztesd a bőrödet.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog