Termékek Menü

Így ápold száraz bőrödet

A téli hideg extra kihívást jelent a bőrödnek.

Ahhoz, hogy a fűtésszezon ne szárítsa ki, és a kinti hideg ne tegye teljesen vízhiányossá a bőrödet, még több figyelmet kell rá fordítani. Ha alapból is száraz bőröd van, akkor ez még inkább érvényes rád. 

Száraz a bőröd? Kövesd ezeket a tippeket, és biztosan javul majd a bőröd állapota!

Használj szenzitív lemosót!

Alkoholmentes, szenzitív lemosóval tisztítsd át az arcodat reggel és este. Ha lehet, olyat keress, amiben nincsenek szulfátok és illatanyagok, ugyanis ezek kímélik a legjobban a bőrödet, és nem szárítják ki, amellett, hogy alaposan tisztítanak.

Kezdj el olajozni!

A bőröd olajokra vágyik, amikor száraz. Szerezz be olajos szappanokat és egy arcolajat. Lehet az argán-, olíva- vagy kókuszolaj. Esténként vidd fel a megtisztított bőrre.

Radírozz, de óvatosan!

Fontos, hogy a száraz bőrödet rendszeresen megtisztítsd az elhalt bőrtől és felesleges dolgoktól, amik rákerültek, de csak nagyon óvatosan, és csak hetente egyszer alkalmazz kímélő peelinget.

Igyál sok vizet!

Belülről is hidratálod magad, ha sok vizet fogyasztasz. Ez a bőrödön is látszani fog. Kezdd a napot 3 deci víz megivásával, és lehetőleg óránként egy pohárral fogyassz el a nap folyamán.

Mézes pakolás

Készíts avokádós-mézes pakolást száraz bőrödre, és hagyd rajta 20 percig. Hetente egyszer érdemes bevetned ezt a házi trükköt, amitől puha és ápolt lesz az arcod, és rengeteg vitaminnal töltődik fel.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog