Termékek Menü

Így árulkodik a szemed az egészségügyi problémáidról

Többet mond el, mint gondolnád.

 

Biztosan ismered a mondást, hogy a szem a lélek tükre. Nos, egy kicsit a testé is. A szemeddel lévő problémák elárulhatnak olyan betegségeket, amikről lehet, hogy nem is tudsz. Jól figyelj!

Rendszeres árpa

Ha a szemeden gyakran jelentkezik árpa, lehetséges, hogy a szemed alatt egy apró mirigy van begyulladva. Mindenképp fordulj szemészhez ezzel a gonddal.

Megritkult szemöldök

Ha a szemöldököd foltosan megritkult, stresszre vagy tápanyag hiányra gyanakodhatsz. Elég vitamint fogyasztasz, mégsem akar helyrejönni a probléma? Érdemes megnézetned a pajzsmirigyedet, ugyanis alulműködés esetén alakulhat ki szőrritkulás.

Homályos látás

Ha mostanában előfordul, hogy elhomályosodik egy kissé a látásod, nagy valószínűséggel a gyakori és hosszan tartó számítógépezés vagy más digitális kijelző nézése okozza. Konzultálj a szemorvosoddal, aki ajánl majd neked valamilyen szemcseppet erre.

Nyomás érzés

Ha úgy érzed, mintha a szemed ki akarna jönni a helyéről, és ez az érzés hosszan fennáll, vizsgáltasd meg a hormonjaidat egy endokrinológussal, ugyanis a pajzsmirigyed okozza nagy valószínűséggel ezt a szörnyen zavaró érzést.

Sárgás színű szemfehérje

Ha sárgásnak látod a szemed fehér részét, irány az orvos. Úgy fest, valami nincs rendben a májaddal. Ne aggódj, valószínűleg semmi komoly, csupán megterhelted a nehéz étkezéssel, de azért jó, ha kivizsgáltatod.

Foltok

Ha gyakori nálad, hogy vibráló foltokat látsz, és sokszor fáj a fejed, nézesd meg a szemedet egy szemorvossal, hiszen lehetséges, hogy romlott egy kicsit a látásod és szemüvegre vagy kontaktlencsére lenne szükséged.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog