Termékek Menü

Így árulkodik arcod az egészségi állapotodról

A bőröd mindent elmond.

Sok mindent megtudhatsz tested belsejéről, ha megfigyeled a külsejét. Eláruljuk, mik az árulkodó jelek, hogy valami nincs rendben.

FELDAGADT ARC

Ha puffadtnak, dagadtnak érzed az arcodat, két dolgog a teendő: fogyassz több vizet és stresszelj kevesebbet. Ez a tünet tipikusan annak a jele, hogy nagyon sok feszültség van benned.

HIRTELEN RÁNCOK

Szintén a stressz okozhat hirtelen kialakuló ráncokat, de attól is öregedhet a bőröd, ha sok időt töltöttél a napon fényvédő nélkül. Elő a krémmel, minden reggel kend be vele az arcodat!

PATTANÁSOK

Sajnos felnőttkorban is simán előjöhetnek a kínzó pattanások, nem csak a tiniket gyötrik. Elsősorban alváshiány és túl sok zsíros vagy szénhidrátban gazdag étel fogyasztása idézi elő őket. Csökkentsd nullára a rossz zsírokat, helyettük omega-3 kapszulát, kókuszolajat vagy halat fogyassz!

SZÁRAZ BŐR

A kiszáradt bőr fáradtságot, vízhiányt és vitaminszegény étkezést jelez. Próbálj mindhármon változtatni, és meglátod, hamar helyreáll a bőröd olajszintje.

BESÁRGULT BŐR

Ha hirtelen sárgaságot tapasztalasz, érdemes megnézetned a májadat, ugyanis akörüli problémát jelez a bőröd színe. Az is lehet, hogy csak rosszat ettél, de ha napokig nem múlik el, irány az orvos!

SÁPADTSÁG

Sürgősen szerezz be C-vitamint, ha szinte hófehér és fakó a bőröd. Ezen kívül fogyassz rengeteg vasat és zöld színű zöldségeket, mert ezek hiányára mutat a sápadtság.

SZEM ALATTI KARIKÁK

Nem csak alvásból, de vasból és rostokból is többre van szükséged. Ha eddig nem kínzott a probléma, nem genetikai a dolog, és csupán az étrendeden kell változtatnod.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog