Termékek Menü

Itt az igazság a kirepedt szappanokról

Vajon miért repednek meg a szappanok, és használhatjuk-e őket repedezve is?

Biztosan te is észrevetted már a szappanokon, hogy egy idő után kis hosszanti csíkok alakulnak ki rajta, azaz repedezni kezdenek. Szerencsére ez teljesen normális, és nem azt jelenti, hogy megromlott volna, vagy vesztett volna minőségéből. 

Mivel az organikus szappanok nem vegyi anyagokból vannak, de lipideket és vizet tartalmaznak. Ezek az összetevők idővel párologni kezdenek. A párolgás miatt üres részek maradnak a szappanban, ettől alakulnak ki a kis rések.

A hőmérséklet gyakran változik a fürdőszobában, a melegtől kissé megolvad a szappan, majd a hidegtől újra összeáll, és ez szintén ahhoz járul hozzá, hogy a szappanokon repedések alakuljanak ki.

Természetesen ez a repedezés egyáltalán nem ront a szappanok minőségén, ettől nem jár le a szavatossága, nem jelenti azt, hogy megromlott volna. Ami fontos viszont, hogy a szappan csomagolásán mindig nézd meg, meddig javasolt felhasználni őket, ugyanis a természetes szappanokban nincsenek olyan vegyi anyagok, amik örök életet biztosítanak nekik. Általában fél évig áll el egy szappan, eddig érdemes felhasználnod.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog