Termékek Menü

A legkárosabb fürdési szokások

Azt hiszed, profi vagy a fürdésben, igaz? Nem biztos ám az! Íme néhány igazán káros fürdési szokás!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, narancsbőr, stria, feszesítés, feszes bőr, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, káros fürdési szokások,

Trükkös dolog a fürdés és zuhanyzás, annak ellenére, hogy mindenki napi szinten űzi. Egyes szokásokkal egészen sokat ártasz a bőrödnek, ezért jobb lenne minél hamarabb leszokni róla.

Mosdószivacs használata

Sajnos a kényelmes mosdószivacsoknak semmi értelme, azon kívül, hogy díszítik a fürdőszobádat. Megmaradnak bennük a baktériumok, és egész kis bacitenyészet alakulhat ki, ha sokáig használod őket. A megtelepedett kis élősködőket pedig visszajuttatod a bőrödre, ezért jobb teljesen megszabadulni a szivacsoktól.

Miért ráncosodnak az ujjak fürdés közben?

Forró víz

A nagyon forró víz felborítja a bőr olajegyensúlyát. Eltünteti a természetes olajokat a bőrről, és kiszárítja annyira, hogy viszkethet, húzódhat a bőr. Ugyanez a helyzet a hosszú fürdőzésekkel is, jobb, ha nem töltesz túl sok időt a kádban.

Azt hiszed, a hőmérséklet befolyásolja a pórusok méretét

A hidegben bezáródnak, a melegben kinyílnak? Ez eddig igaz, azonban azt is tudni kell, hogy a pórusok mérete részben genetikai adottság is, ezért felesleges extra hideg vagy meleg vízzel kínozni.

Dörzsölöd magad a törölközővel

Mindig csak óvatosan itasd fel a vizet, ahelyett, hogy megdörzsölnéd a testedet a törölközővel, hiszen ezzel felsérted a bőrödet. Bőven elég, ha csak szépen felitatod a vizet magadról fürdés után.

Csak száraz bőrre teszel testápolót

Nem kell megvárni, míg teljesen száraz lesz a bőröd, miután felitattad magadról a vizet, azonnal jöhet a testápoló. Olyankor még jobban is be tudja szívni a bőröd a tápláló anyagokat.

3 dolog, amit mindenképp tegyél meg fürdés előtt!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog