Termékek Menü

Különleges karácsonyi dekorációk – Csináld magad!

Budaházy Tünde
2013-12-09 15:06:27

Te is elkezdted már a karácsonyi visszaszámlálást?

  Érdemes beosztani az idődet, így nem lesz kapkodás a vége, és nem kell december 23-án azon aggódnod, hogy még semmilyen előkészületet sem tettél.

  Az ünnep egész hangulata sokkal különlegesebb akkor, ha valóban készülök a karácsonyra, nemcsak gondolatban, hanem tettekkel is. Nálam ehhez elengedhetetlen az ünnepi díszek készítése. Kedvenceim az egyszerű és mutatós dekorációk, amelyek lehetőleg natúr és természetes alapanyagokból állnak.

Kattints a címre, ha szeretnéd a teljes cikket elolvasni!

Miért fogod szeretni az ötleteket?

Mert:

 • könnyen
 • gyorsan
 • olcsón elkészítheted valamennyit
 • lenyűgözheted vendégeidet
 • a natúr alapanyagok természetközeli és különleges karácsonyi hangulatot kreálnak otthonodban
 • és Neked is nagy öröm lesz saját készítésű díszedben gyönyörködni
 • sőt, ajándékba is adhatod

És akkor jöjjenek a karácsonyi dekorációk:

 1. Csinálj szép piros almákból gyertyát! Vájd ki gondosan az almák belsejét – a forma és a méret attól függ, mekkora gyertyát szeretnél beletenni. Tedd egy fehér tányérba – minél több almagyertyát csinálsz, annál mutatósabb lesz – és ha eljön az ideje, gyújtsd meg a gyertyákat. Gyönyörű!
 2. Diót, mogyorót, mandulát – vagy akár nyáron gyűjtött kavicsokat – fújj be arany vagy ezüst színnel, és tedd egy nagy tálba. Ha van kelyhed, abban is jól mutat, de egész egyszerűen az ünnepi asztalra is szórhatod. Ha ezt választod, fehér terítőn lesz a legszebb.
 3. A klasszikus narancs és szegfűszeg párost sosem tudom megunni: szurkálj szegfűszeget egy szép narancsba. Mintákat, vagy ha nagyon ügyes vagy, üzeneteket is kirakhatsz a szegfűszegből. Nemcsak dekoratív, de isteni illatot is varázsol a lakásba!
 4. Ha még nem elég a narancsból, akkor ötvözhetsz két ötletet: először vágd le a narancs tetejét, vájd ki a belsejét, és tegyél bele gyertyát (mint az almánál). Ezután pedig díszítsd a széleit szegfűszeggel. Tetszik?
 5. Gyűjts mindenféle méretű tobozt az erdőben! Fújd vagy fesd be fehérre, és helyezd el akár vázákban, akár tálakon, vagy csak egyszerűen az ünnepi asztalon. Kerámia kaspókban is jól mutat ez a karácsonyi dísz.
 6. Jöjjön egy nagyon egyszerű, mégis remek és egyedi ötlet: tegyél egy üvegvázába faágakat, gallyakat. Pici csipesszel vagy szalaggal aggass rá karácsonyi képeslapokat, ízlésesen elrendezve. Tedd az előszobába, méltó ünnepi üdvözlet a belépőknek.
 7. Fahéjrudacskákat is bevethetsz, ha a szolidabb díszeket szereted: köss össze egy szép aranyszalaggal 4-5 fahéjrudat csokorba, és helyezd pici porcelántálkára. Illatos és kedves dekoráció, bárhova teheted.

Te melyiket próbálod ki?

Kellemes ünnepi készülődést kívánok,

 

Üdvözlettel:

Budaházy Tünde

Tartalomhoz tartozó címkék: blog