Termékek Menü

Legyél Te a liget szépe!

Legyél Te a liget szépe!

   A ligetszépe egy szégyellős kis sárga vadvirág, mely vidámságot csempész erdő-mező zöldjébe; virága csak alkonyatkor nyílik ki egy rövid időre és másnapra már el is hervad. Ezalatt a rövid idő alatt azonban csodálatos látványt nyújt az ezernyi kis sárga pötty.

Ám a parlagi ligetszépe nem csupán szép, de téged is széppé tehet!

Olvass tovább és tudd meg, mi mindenre jó ez a kedves kis növény…

Kattints a címre, ha szeretnéd a teljes cikket olvasni!

  A ligetszépét elsősorban hormonális problémák, női bajok esetén szokták elővenni, ugyanis hatékonyan enyhíti a PMS és a menopauza tüneteit, sőt, a legújabb kutatások szerint a mellben és a méhben meginduló rendellenes sejtnövekedést és burjánzást is kordában tartja!

  Ugyanakkor a ligetszépe nem csak a hölgyeknek tesz jót; a XVII. században Angliában úgy emlegették, hogy „a király mindent gyógyító szere”; alkalmazták sebgyógyításra, megfázásos, influenzás, vagy akár asztmás tünetek enyhítésére, az észak-amerikai indiánok pedig különböző bőrproblémák kezelésére is.

  De minket elsősorban most mégis az érdekel, hogyan lehetnénk szebbek tőle, ugye lányok?

  Nos, a ligetszépe fekete magjaiból sajtolt olaj gazdag esszenciális zsírsavakban, F-vitaminban és antioxidánsokban: olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek bár nagyon fontosak a test számára, mégsem tudjuk magunknak előállítani.

  Bőrfiatalító, gyulladásgátló hatásainak köszönhetően a pattanások, allergiás tünetek, vagy akár az ekcéma kezelésében is hatásos, nem csak felnőtteknél: akár csecsemődet is ápolhatod vele, nincs semmilyen mellékhatása, de segíthet a pelenkakiütések legyőzésében!

Ha pedig még csak várod a babát, jobb, ha tudod, hogy bizonyos illóolajokkal vegyítve a ligetszépe olaj segíthet a szülés megindításában.

  A te bőröd is baba-puhaságú lesz, ha ligetszépe-olajjal kenegeted, hiszen táplálja, hidratálja, különleges alkotóelemeinek köszönhetően pedig az öregedéssel is könnyedén felveszi a versenyt, megelőzi, vagy elsimítja a ráncokat.

  A ligetszépe olaja az egyik legdrágább olaj, hiszen az apró kis magokból ezernyit kell kisajtolni ahhoz, hogy pár cseppnyi olajat nyerjenek. Mi mégsem sajnáltuk a Zelka ránctalanító krémjéből: a shea vajhoz bőségesen adtunk ligetszépe olajat, hogy az összetevők jótékony hatásai összeadódva a segítsenek helyreállítani a bőr egészséges állapotát és serkentsék a kollagén termelődést, így pár használat után már elkezdheted letagadni éveidet!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog