Termékek Menü

4 mítosz arról, hogy mi okozza a pattanásokat

Elég sok legenda létezik a pattanásokról, itt az ideje eloszlatni a tévhiteket.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, mi okoz pattanást, mi okoz pattanásokat, mítoszok pattanásról,

Néhány olyan dolgot egészen biztosan ki lehet zárni, hogy aknét okoz, amire sokan gondolnak. Egyes tévhitek már évek óta belopóztak az emberek fejébe a pattanásokról, holott semmilyen összefüggés nincs köztük. Eláruljuk, melyek azok a mítoszok, amiket örökre felejts el!

1. mítosz: Az akne azért alakul ki, mert nem mosod az arcodat

Micsoda butaság! Van, aki naponta háromszor is megtisztítja arcát, mégis pattanásokkal küzd. A pattanás a felgyülemlett zsírból, baktériumokból és elhalt bőrből alakul ki, amelyek a bőr alá kerülnek. Ha túl gyakran mosol arcot, felborul az olajegyensúly, még több zsír termelődik, így még hajlamosabb leszel a pattanásokra.

2. mítosz: A szex pattanásokat okoz

Ugye, hallottad már ezt a teljesen oktalan legendát? Megnyugodhatsz, semmilyen összefüggés nincs a kettő között. Se nem gyógyítja a pattanásokat, se nem okozza őket, ha rendszeresen szexelsz.

3. mítosz: Elkaphatod mástól az aknét

Nem, ez nem fertőző. Igaz, hogy baktériumok okozzák, de nem lehetséges vírusfertőzésként "elkapni" a pattanásokat. Ezek teljesen máshogy alakulnak ki.

4. mítosz: A csokitól pattanásaid lesznek

Egyelőre nincs bizonyítva, hogy a csokievés és az akne között lenne összefüggés. A zsíros, cukros ételek nagy mértékben valóban károsítják a bőrt, de néhány kocka csoki még nem árt neki.

Hol van pattanás az arcodon? Erre az egészségügyi problémára utal!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog