Termékek Menü

Mit jelentenek ezek a piros pöttyök a bőrödön?

Kell izgulni miattuk vagy sem?

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, narancsbőr, stria, feszesítés, feszes bőr, piros pöttyök,
 

A bőrön előfordulhatnak kis pöttyök szinte minden színben, de a leggyakrabbian pirosakat találhatsz. Ezeket angiómáknak hívják, és szerencsére egy kicsit sem kell aggódnod miattuk. Két fő oka van kialakulásuknak: a kor és a nem túl egészséges életmód.

Sok ember vesz észre magán angiómákat 30 éves kora után. Egy kicsi, piros, nagyjából szabályos alakú pöttyről van szó, ami a test bármelyik területén megjelenhet. Főleg a karon, vállakon jellemző. A kor előrehaladtával teljesen normális a jelenség.

Ha rendszeresen fogyasztasz egészségtelen ételeket, nem sportolsz, esetleg dohányzol vagy sok alkoholt iszol, gyakoribbak lehetnek ezek a pöttyök, és ilyen esetben viszont már sajnos van ok az aggodalomra, ugyanis elváltozhatnak, és májbetegséget, vérnyomásgondokat jelenthetnek.

A legbizarrabb dolgok, amik jók a bőrödnek

Ha ezek a piros foltok más alakúakká változnak, megnőnek, esetleg vérezni kezdenek, azonnal fordulj orvoshoz, hiszen ez nem túl jó jel. Nyugi, semmi komolyra vagy veszélyesre nem kell gondolnod, csupán jobb elővigyázatosnak lenni.

A legjobb megelőzése az angiómáknak, ha igyekszel egészségesen élni. Sok vizet iszol, sportolsz, tisztán tartod a bőrödet, sokszor fogyasztasz friss zöldséget. Ha így csinálod, még harminc éves korod felett sem biztos, hogy megjelennek.

Ne higgy el mindent! Ez az 5 legnagyobb "beauty" hazugság

Tartalomhoz tartozó címkék: blog