Termékek Menü

Nagy hibák: Ezért nem tudsz megszabadulni a mitesszerektől

Lehet, hogy valamit rosszul csinálsz.

 

Előfordulhat, hogy a szépségápolási rutinodban valami nem a legjobb, és ezért alakulnak ki nálad rendszeresen mitesszerek. Eláruljuk, mik azok a hibák, amiket semmiképp sem szabad elkövetned, ha tiszta bőrt szeretnél.

Ne radírozz túl gyakran

Bár fontos, hogy rendszeresen megtisztítsd az arcodat az elhalt bőrtől, de ha túlzásba viszed, és heti kettőnél többször alkalmazol radírt, elkezdenek kialakulni pattanások és púrus eltömődések.

Ha nyomkodod őket

Mikor meglátsz egy-két kis mitesszert az arcodo, őrült módon nekiesel? Hatalmas hiba. Ezt bízd inkább kozmetikusra, esetleg szerezz be mitesszerek elleni tapaszt. Ezek a legbiztonságosabb módjai ezek eltávolításának, semmiképp se kézzel nyomkodd őket.

Ha alapozás előtt nem készíted fel a bőrt

Minden alkalommal, mielőtt felviszed az alapozót, készítsd fel a bőrödet. Először tisztítsd meg lemosóval és tonikkal, majd hidratálj, kenj fel egy réteg primert, majd jöhet az alapozó. Így nem tud beleülni a bőrödbe a festék, és nem alakulnak ki a bosszantó mitesszerek.

Ha nem hidratálsz rendesen

Bizony, a kiszáradt bőrön gyakrabban jelentkezik a probléma. Igyál naponta legalább 2 liter vizet, és kend be az arcodat alapos tisztítás után reggel és este is hidratáló krémmel.

Ha túl gyakran nézed magad nagyítós tükörben

Felejtsd el. Nagyítós tükörrel maximum szemöldökszedés közben nézd magad, de másra ne használd. Ez hatalmasra nagyítja az egyébként szinte láthatatlan mitesszereket is, amikhez hozzá se kellene nyúlni.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog