Termékek Menü

Nem a hideg a legnagyobb gond: Ezért van veszélyben télen a bőröd

A hideg idő kiszárítja az ajkakat és a hajat, de ennél van, ami még jobban károsít...

Bár nagyon élvezetes a nagy hidegben maximumra tekerni a fűtést, és ezt még egy vastag takaróval is megkoronázni, sajnos ezek közül az egyiktől muszáj lesz megszabadulni. A nagyon melegre állított fűtést cseréld inkább puha plédre, ugyanis szárazabb lehet a bőröd a túlzott melegtől mint valaha.

Ha szinte szaunát csinálsz a szobából, a tested előbb-utóbb hozzászokik a rettentő meleghez, és már nem is észleled a hőséget, de a bőröd annál inkább.

A nagyon forróra állított fűtés a bőr felső rétegeit erősen károsítja, és az erekre sincs jó hatással. Ugye nem szeretnél májfoltokat, bőrelszíneződéseket? Pedig sajnos a szobában generált hőség jól láthatóvá teszi az ereket és hiperpigmentációt okozhat. A hajvégeid sem kedvelik a száraz levegőt és a hőséget, ilyenkor töredezni kezdenek, és a szád is cserepesedhet. 

Ha nem szeretnél sosem fázni, még a leghidegebb napokon sem, alkalmazd az eszkimók ősi trükkjét, és kend be a végtagjaidat vazelinnel. A zsíros anyag garantáltan jó melegen tart és még puhítja is a bőrödet.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog