Termékek Menü

Nyugodtan borozz az ünnepek alatt, a bőrödnek is segítesz vele

Nyugodtan igyál meg egy-két pohár bort a vacsorához, hiszen ezzel jót teszel a bőrödnek.

Karácsonykor előkerülnek a finom borok az étkezésekhez, és nagyon nehéz megállni, hogy ne igyál meg belőlük egy pohárral. De miért is tennéd? Napi egy pohár száraz vörösbor jó hatással van az egészségedre, ráadásul a bőrödet is szépítheted vele.

A szőlő héjában, magjában és húsában található vitaminok és antioxidánsok akkor sem vesznek el, mikor borrá alakul a gyümölcs. Ezek az anyagok fiatalító, ránctalanító, feszesítő hatással bírnak, és fokozzák a bőröd ragyogását.

A vörösbor beindítja a kollagén termelődést is, ezért fitten és rugalmasan tartja a bőrödet, az aminosavak pedig a bőrrák kialakulása ellen nyújtanak hatékony védelmet.

Extra tipp: Tarts meg egy pohár bort, és tedd bele egy lezárható dobozba. Hetente kétszer-háromszor tegyél belőle vattára egy keveset, és törölgesd át vele az arcodat. Tonikként nagyon hatásos, feszesíti a bőrt, és rengeteg antioxidánst juttat bele. Mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, a pattanásokat vagy irritációkat is megszünteti.

Vigyázz, ehhez kizárólag száraz bort alkalmazz, mert az édes, cukros anyagok kifejezetten rosszat tesznek a bőrnek. Ha teheted, ivásra is a száraz verziókat válaszd!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog