Termékek Menü

Ó, te csodás avokádó! Ennyi mindenre használható ez a finomság

Igazán univerzális növény az avokádó.

 

 

Olyan sok jótékony hatása van ennek a fura zöld növénynek, hogy megszámolni sem egyszerű. Legyen mostantól ez a kedvenc gyümölcsöd!

Vitaminforrás

Rengeteg értékes tápanyagot és vitamint juttathatsz a szervezetedbe, ha fogyasztod, illetve a bőrödbe, ha pakolásként alkalmazod az avokádót. A, B, C, D és E-vitamin található benne, nem is kis mennyiségben. Nátriumot, vasat és foszfort is nyersz belőle, ha fogyasztod, legnagyobb arányban azonban kalcium és magnézium van a finom gyümölcsben.

Bőrápoló pakolás

Nem is kell semmi más a bőrödnek pakolásként, ha hetente egyszer összetörsz egy érett példányt apró darabokra, és az arcodra kened. Mivel kissé olajos, gyorsan és könnyen felszívódik, bejut a bőrödbe, és a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok hasznosulnak. Hála ennek selymes, puha és sima lesz a bőröd.

Hajápoló

Ahogy a bőrödet, úgy a hajadat is megszépíti az avokádó. A töredezett hajvégekkel nagyon jól bánik, a benne található természetes olajok könnyen bejutnak a haj szerkezetébe, és regenerálják, feltöltik. 

Diétás étel

A túlsúlyosaknak és a diétázóknak ajánlott az avokádó fogyasztása, ugyanis rengeteg fontos tápanyagot lehet vele bevinni. Az éhségérzetet csökkenti, jól eltelít, és segít a felvett tápanyagok felszívódásában. A káros koleszterinszintet is segít helyreállítani.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog